Adviesraad Sociaal Domein houdt symposium over jeugdzorg

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS – De Adviesraad Sociaal Domein Oss (ASD) houdt op 28 januari in de Raadszaal van het gemeentehuis in Oss het symposium ‘Jeugdzorg; 4 jaar transitie, hoe nu verder?’.

4 jaar geleden is de transitie in de jeugdzorg in gang gezet. Het doel was meer uitgaan van eigen kracht, integraliteit (één gezin, één plan), ruimte voor de professional, werken in en dichtbij het gezin. En ook: toegang op sterkte, wonen doe je thuis, regionale zorg waar dat kan, aandacht voor complexe problematiek, meer preventie, minder bureaucratie en geen wachtlijsten. Wat betekent dat voor kinderen met ernstige problematiek en voor de bescherming van het kind?

Omdat het beleid voor 2020 en verder vanaf nu in Oss en de regio wordt voorbereid, wil de ASD juist op dit moment de balans opmaken. Daarom biedt de Kenniskring Jeugd van de Adviesraad dit symposium aan. Twee sprekers, Adri van Montfoort en René Peters, geven vanuit hun eigen optiek en perspectief een inzicht in de jeugdzorg. De deelnemers aan het symposium krijgen de gelegenheid vragen te stellen om te komen tot een gezamenlijk advies aan de beleidsmakers.Wethouder Kees van Geffen zal tot slot aangeven wat hij met de aangereikte informatie gaat doen.

Deelname is gratis. Vanaf 13.30 uur is er inloop met koffie en thee en om 14 uur gaat het programma van start. De middag duurt tot 17 uur. Aanmelding is verplicht en kan tot 23 januari 17 uur via adviesraadsociaaldomein@oss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties