Jouw Arena

8 maart - Ivo Boytchev (pianorecital) - Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.

Door Heinie Friebel van Muziekkring Wijchen

8 maart - Ivo Boytchev (pianorecital) - Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.
De in Enschede woonachtige concertpianist Ivo Boytchev wordt heden ten dagen beschouwd als een van de meest vooraanstaande talenten van Bulgarije. Geboren in 1970 begon hij zijn muzikale studie op 5-jarige leeftijd aan de Muziekschool te Varna bij Rumena Penkova. In1989 werd hij toegelaten tot het Staatsconservatorium te Sofia waar hij studeerde bij Marina Kapatsinskaja en daar zijn diploma behaalde met “hoge onderscheiding”. In 1995 vertrok Ivo naar Nederland waar hij in Enschede studeerde aan het Conservatorium bij Christo Iliev en vervolgens bij Alan Weiss aan het Conservatorium te Utrecht waar hij in 2000 zijn diploma behaalde “met onderscheiding”.Na aanbeveling van de wereldberoemde concertpianiste Marta Argerich, werd hij uitgenodigd te studeren aan de vermaarde Internationale Piano Stichting “Theo Lieven” bij het Comomeer in Noord- Italië. Als een van de slechts 8 veelbelovende jonge pianisten van over de hele wereld, werd hij in staat gesteld privé masterclasses te volgen van zeer hoogstaande pedagogen zoals: Leon Fleisher, Dmitri Bashkirov, Fou Ts’ong, William Grant Nabore, Charles Rosen, Andreas Staier en Claude Franc. De resultaten van die studie werden duidelijk in de vele recitals die hij sindsdien heeft gegeven in België, Duitsland en Bulgarije.Ivo studeerde koordirectie bij Kees Stolwijk in Enschede.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties