Jouw Arena

24 november – Bonporti Ensemble en sopraan Marjon Strijk

Door Heinie Friebel van Muziekkring Wijchen

24 november – Bonporti Ensemble en sopraan Marjon Strijk - Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.

24 november – Bonporti Ensemble en sopraan Marjon Strijk - Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.
Het Bonporti Ensemble speelt op "oude instrumenten", zoals ze waren in de 18e eeuw, met darmsnaren en speciale strijkstokken. Het zijn de barokviool, de barokcello en de bijzondere barokluit: arciliuto of theorbe. Zo’n klare heldere Nederlandse dag waarin opeens alles goed lijkt te zijn. Eindelijk een heldere schoongewassen lucht, met zon en een zwoele wind die de bloemen doet opengaan en de merels laat zingen. Zo’n dag wordt in dit programma geschilderd met prachtige muziek, door een heldere sopraan en met transparante barokklanken van eeuwenoude componisten en historische instrumenten. Wij zochten voor u de mooiste liederen en muziek uit om het gevoel van zo’n klare dag over te brengen en vast te houden. Liederen in het Italiaans, Engels, Duits en Nederlands. De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Bas Ramselaar en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance. Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Charpentier naar Bach, Händel, via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties