Kerken

Initiatief van Kerk in Nood

Red Wednesday: aandacht voor vrijheid van godsdienst en vervolging van christenen

Door Wilma de Loijer van H. Antonius Abt Schaijk-Reek

REGIO - Op woensdag 25 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen. Een groeiend aantal kerken doet mee met Red Wednesday.

Inmiddels kleuren zo’n 92 kerken in Nederland rood, van Texel tot Maastricht. Ook worden Heilige Missen en vespervieringen gehouden, uiteraard volgens de geldende beperkingen vanwege Corona. Via een live videoverbinding komen geïnteresseerden en deelnemende kerken op RedWednesday zelf om 10 uur online samen.

Met RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

Ook parochie Heilige Johannes de Doper sluit zich bij deze activiteit van Kerk in Nood aan. Onderstaande kerken worden in de avond/nacht van 25 november rood uitgelicht:
* St. Luciakerk Ravenstein;
* St. Lambertuskerk Huisseling;
* St. Willibrorduskerk Demen;
* St. Vincentiuskerk Deursen;
* St. Victor kerk Neerloon;
* H. Antonius Abtkerk Overlangel;
* St. Sebastianuskerk Herpen;
* H. Antonius Abtkerk Reek;
* H. Antonius Abtkerk Schaijk.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties