Kerken

Machuut-bedevaart Escharen na 300 jaar springlevend

Door secretariaat parochie H.Elisabeth van Parochie H. Elisabeth Grave

ESCHAREN - Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, komt men van heinde en verre tezamen in de St.-Lambertuskerk van Escharen om St.-Machutus aan te roepen en te danken.

Om 8 en 10 uur is er een plechtige, heilige Mis. Pastoor R. Aarden is de celebrant en het klein en groot koor van Escharen en Beers verzorgen de zang onder leiding van Ad Geelen.

Aansluitend op de Eucharistieviering kan de bedevaartganger op voorspraak van Machuut de zegen ontvangen en zijn relieken eren.

Dopelingen en communicanten in onze Parochie H. Elisabeth treffen elkaar met hun familie om 15 uur in de St.-Lambertuskerk voor een kindgerichte Dankviering met Kinderzegen.

St.-Machutus, bijna 1500 jaar geleden in Wales geboren, is sinds mensenheugenis gekend in Normandië en Bretagne, bovenal als beschermer van zieke kinderen en mensen met een beperking.

Vanuit de Esterse devotie voor ‘Machuut’, met nog jaarlijks bedevaartgangers tot uit het Land van Maas en Waal en de omgeving van Kleef, zijn gedurende de afgelopen 300 jaar en tot nog niet zo lang geleden wonderbaarlijke voorvallen opgetekend.

Hoezeer de traditie vandaag de dag nog leeft blijkt ook uit de kofferbakverkoop door het St.-Antonius Abtgilde, geheel in het verlengde van de eeuwenoude bedevaartmarkt.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties