Kerkdorpen Ravenstein

SDDL voor één dag koploper

Door SDDL

DEMEN - SDDL en SV Milsbeek hebben zaterdag 23 september de aftrap verricht van het nieuwe voetbalseizoen. Op bezoek in Milsbeek wist de club uit Demen met een 2-1 overwinning de eerste drie punten van het seizoen veilig te stellen. Daarom mogen zij zich minimaal een dag koploper noemen.

Op deze zonnige zaterdagmiddag werd er om 17.30 uur afgetrapt in Milsbeek. Het was vijf jaar geleden dat SDDL voor het laatst Milsbeek trof in competitieverband. Vooraf was de verwachtingen daarom moeilijk in te schatten. In de beker was Milsbeek niet echt succesvol en na de degradatie van vorig seizoen stond er een geheel nieuw elftal op het veld. Het was dus de vraag in hoeverre dat ingespeeld was. SDDL kende een moeizame voorbereiding, maar door de overwinning tegen naaste buur Ravenstein werd deze toch positief afgesloten.

In de beginfase was Milsbeek overduidelijk de betere ploeg en kreeg het ook drie goede kansen op de openingstreffer. SDDL was niet fel genoeg en Milsbeek werd te veel ruimte gegund. Doelman Maarten Megens verkeerde in uitstekende vorm en met knappe reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Na de openingsfase ebde het offensief van Milsbeek weg en kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. SDDL trok steeds meer ten aanval en na 25 minuten kwam het elftal zelfs op voorsprong toen een verwoestend schot van Frenk Zegers zodanig van richting werd veranderd dat de keeper kansloos werd.
Intussen moest SDDL noodgedwongen twee keer wisselen. Jordy de Loijer en Frank Firing werden vervangen door Rick Schoenmakers en Kevin Bens. De mannen van Antwan van van Rijn gingen door met aanvallen en Milsbeek had in deze fase moeite om er goed uit te komen. Het werd zelfs nog erger voor Milsbeek toen SDDL in de veertigste minuut op 0-2 kwam. Een onbedoelde terugspeelbal uit een duel om de bal kwam pardoes terecht voor de voeten van Jacques de Vocht. Deze controleerde het leer en schoot vanaf zo’n dertien meter schitterend raak in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kon SDDL nog even de controle over de wedstrijd houden. Op een gegeven moment moest Milsbeek iets gaan doen en ging meer op de aanval spelen. De gasten kwamen gaandeweg de tweede helft meer onder druk te staan. De verdediging hield goed stand. SDDL was zelfs dicht bij een 0-3 voorsprong toen een hard schot van Christian van Thiel uiteenspatte op de paal.
Het laatste kwartier zette Milsbeek alles op alles en volgden er wat kleine kansjes. Een minuut of acht voor tijd kwam daar dan de dikverdiende aansluitingstreffer toen een aanvaller van Milsbeek alleen richting doel kon. De bal werd over Megens gestift en de mee gelopen spits wist van dichtbij eenvoudig te scoren. De laatste minuten waren heel hectisch en SDDL kwam goed weg toen een kleine overtreding in het strafschopgebied niet werd bestraft door de scheidsrechter. Het duel eindigde in 1-2 en daarom mag SDDL zich een dag koploper noemen.

Vandaag - zondag 24 september - komen ook de andere teams in competitie 4G in actie. Achilles Reek ontvangt thuis VV Achates uit Ottersum, OKSV krijgt in Overlangel HBV uit Beers op bezoek en Herpinia en SES Langenboom gaan de strijd aan op sportpark De Wilgendaal in Herpen. Alle duels beginnen om 14.30 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties