Sportmeldingen

Persconferentie 17-november 2020: Trainen in 4-tallen voor senioren weer mogelijk

Door RKSV DAW Schaijk

Vorige week is op de persconferentie besloten dat er binnen de seniorenafdeling weer in viertallen kan wordne getraind. 

Volgens de RIVM-richtlijnen (zie protocol NOC*NSF) is het voor alle teams mogelijk om te sporten binnen de volgende kaders:

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop; Houd je aan de bekende maatregelen: blijf thuis bij klachten en laat je testen; Onderling 1,5 meter afstand te houden (*); Sporten in groepen van maximaal 4 personen (exclusief trainer); Eén viertal sport op de grootte van een vastgesteld speelveld (voor korfbal bijvoorbeeld een half speelveld); Viertallen worden tijdens de training niet gemengd; Viertallen trainen gedurende alle trainingen zoveel mogelijk in vaste samenstelling. Wissel zo min mogelijk tussen de groepen. Zo wordt de kans op besmetting verkleind; Competitie en onderlinge wedstrijden behoren niet tot de mogelijkheden. Sportkantines zijn gesloten. Kleedkamers en douches zijn gesloten. Er mag geen publiek komen kijken.

     (*) Voor jeugdteams geldt geen afstand van 1,5m tot elkaar (wel tot trainers). Jeugdteams spelen geen competitie. Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan. Voor alle JO19- en A-spe(e)l(st)ers gelden de richtlijnen van de jeugd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Meest gelezen

Laatste reacties