Sportmeldingen

Nieuwjaarsreceptie de start van weer een nieuw DAW-jaar!

Door RKSV DAW Schaijk

Traditiegetrouw luidt DAW Schaijk op 1 januari het nieuwe sportjaar in met de welbekende nieuwjaarsreceptie. Na 15.00 uur kwamen de voetballers, korfballers, voetbalsters, vrijwilligers, sponsoren, supporters en overige belangstellenden tezamen in de accommodatie. Om de beentjes te strekken, de familieverplichtingen even te ontvluchten, maar vooral om elkaar het allerbeste toe te wensen en bij te kletsen. Uiteraard werd er door voorzitter Henrie Lamers teruggeblikt op het afgelopen jaar; het eerste volledige jaar als fusievereniging DAW Schaijk. Hij stond stil bij diverse hoogte- en dieptepunten binnen de vereniging, zowel de sport gerelateerde als niet sport gerelateerde gebeurtenissen.

Overlijden clubmensen
Henrie begon met even stil te staan bij het overlijden van Rudi Overvliet op 28 juli 2018, Maarten Peters op 11 september 2018 en Antoinette Danen (vrouw van erelid Jan Danen) op 24 november 2018. Tijdens de ALV op 26 november jl. is een minuut stilte voor hen in acht genomen.

Facilitaire verbeteringen en andere opmerkelijke zaken
Vervolgens maakte Henrie de overstap naar diverse facilitaire verbeteringen van het sportpark, zoals de nieuwe kunstgrasvelden voor korfbal en jeugdvoetbal, de opslagruimte voor korfbalmateriaal en de opslagruimte voor papier en plastic). Ook stond hij stil bij enkele andere vermeldenswaardige zaken: exact 1 jaar geleden werden Leo van Mun en Marjon Vos verkozen als clubman / clubvrouw van het jaar 2017, Johanna van Mun werd op 26 april 2018 lid in de Orde van Oranje Nassau, de vrijwilligersschare van DAW Schaijk werd verrijkt met een tweetal vertrouwenspersonen Femke Peters en Tonnie van den Hoogen én er ontstond een geheel nieuwe commissie onder leiding van Hanny Romme: de vrijwilligerscommissie. Ook benoemde Henrie de geweldige verkiezing van Nico Geurts als Clubheld 2018 van het Brabants Dagblad en ging hij in op het nieuwe contract wat DAW Schaijk heeft afgesloten met AVEM kinderopvang én de nieuwe koffiemachine en vriescel voor een beter en verser aanbod in de kantine. Complimenten gingen uit naar alle vrijwilligers achter de kledinglijn en webshop, waar sinds kort ook merchandise artikelen te koop zijn. Ook belangrijke wettelijke ontwikkelingen kwamen aan bod, resulterend in een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor alle vrijwilligers die met jeugd te maken hebben én tot uiting komend in de privacyverklaring van DAW Schaijk waarin DAW aangeeft hoe het met privacygevoelige gegevens omgaat.

Sportieve terugblik
Uiteraard nam Henrie de tijd om ook terug te blikken op de sportieve resultaten van 2018. Allereerst de voetbaltak:
- Voetbal heren 1 promoveerde naar de 2e klasse, na er al een aantal jaren dicht bij te hebben gezeten. In een zinderende nacompetitie werd eerst Budel en daarna HBSV verslagen. In de allesbepalende wedstrijd thuis tegen Berghem Sport werd jammerlijk verloren, maar gelukkig won DAW Schaijk de herkansing op neutraal terrein (Someren) van Alfa Sport.
- Voetbal heren 2 miste op een haar na het kampioenschap en die klap werkte door in de nacompetitie, waarin zij geen promotie wisten af te dwingen.
- Voetbal dames 1 handhaafde zich in de 2e klasse. Een lastige opgave om dat ook dit seizoen te bewerkstelligen.
- Voetbal G-team werd kampioen tegen Udi'19 en promoveerde naar de 2e klasse.
- Voetbaljunioren JO13-1 werd kampioen in de hoofdklasse; een primeur voor DAW Schaijk.
- De voetbalpupillen van JO8 en JO9 spelen volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB op een kwart veld.

En vervolgens de korfbaltak:
- Korfbal dames 1 is, zowel binnen als buiten, gepromoveerd vanuit de 1e klasse naar de overgangsklasse. Zij staan nu op de 2e plaats; het doel is de hoofdklasse.
- Korfbal dames 2 speelt, zowel binnen als buiten, in de reserve topklasse (hoogste niveau). Binnencompetitie wordt gespeeld met schotklok.
- Het korfbal G-team telt inmiddels 5 speelsters en vormt samen met G-voetbal en walking voetbal belangrijke maatschappelijke takken van sport.

Een blik in de toekomst
Na deze terugblik nam Henrie de tijd voor een korte vooruitblik. Welke uitdagingen, ambities en doelstellingen ziet DAW Schaijk:
- Het dak van de trinune moet nodig worden aangepakt.
- Het kunstgrasveld 3 is ook aan vervanging toe en graag realiseren we er een (sta)tribune.
- De maatschappelijke discussie omtrent gezonder leven wordt geintensiveerd en gaat voor sportkantines betekenen dat naast het rookverbod en de leeftijdsgrens van 18 jaar voor alcohol ook andere maatregelen besproken moeten gaan worden: een gezonder keukenaanbod, terugdringing van het aanbod van suikerhoudende sportdranken, verder beperken van rookgedrag door een rookverbod op het gehele sportpark en verder beperken van alcoholinname door een alcoholreclameverbod, een verbod op happy hours/shotjes/e.d. en een verbod op alcohol op zaterdagen.

Sportief gezien:
- Voetbal heren 1: handhaving in de 2e klasse.
- Voetbal heren 2: promotie naar de e klasse.
- Voetbal heren 3: handhaving in de 3e klasse.
- Jeugdvoetbal: alle standaardteams hoofdklasse. Momenteel speelt alleen JO19-1 in de hoofdklasse.
- Nieuwe commissie CJTZ: oppakken jeugdbeleid en opleiding.
- Rob v/d Ven en Bert Weeren blijven behoudens als hoofdtrainers voor respectievelijk voetbal en korfbal. Twee hoofdtrainers van topniveau!
- Korfbal dames 1: zowel binnen als buiten promotie naar de hoofdklasse.
- Korfbal dames 2: handhaving in de topklasse.
- De korfbaltak wil gecertificeerde jeugdtrainers gaan opleiden middels het aanbieden van de KT2 opleiding.
- Hiertoe wordt Laura Hendriks tot docent opgeleid en zij gaat vervolgens intern de opleiding organiseren.
- Bij het korfbal gaan we zelf KNKV scheidsrechters opleiden. Anne Loeffen is al in opleiding.

Clubman/vrouw van het jaar!
Later op de avond werd het tijd voor de bekendmaking van de clubman/vrouw van het jaar. Maar voor het zover was, riep Henrie erelid Ad Bogers en zijn vrouw Gerda naar voren. Een bijzonder moment, want traditiegetrouw ontvangt de clubman/vrouw de Kees Bogers Trofee, vernoemd naar Kees Bogers de broer van Ad. Kees was een DAW'er in hart en nieren en helaas veel te vroeg gestorven met kerst 1996. Als eerbetoon aan Kees is deze trofee in het leven geroepen en tijdens de nieuwjaarsreceptie 1999 voor het eerst uitgereikt aan de clubman van het jaar 1998 ...... Ad Bogers! Daarna is deze trofee nog 20x uitgereikt, voor het laatst afgelopen jaar aan Leo van Mun en Marion Vos. Voor het laatst, want een nieuwe samengestelde vereniging, betekent ook de opbouw van nieuwe tradities. Vanaf nu dus geen clubman/vrouw met Kees Bogers Trofee meer, maar de titel 'DAW'er van het jaar'. Henrie overhandigt de Kees Bogers Trofee aan Ad, als vertegenwoordiger van de familie Bogers.

Vanaf nu dus de titel 'DAW'er van het jaar'. De bekendmaking deed Henrie gewoontegetrouw met enkele tips: het is een man, is veel op ons sportpark te vinden, is op papier rustend lid, maar in de praktijd een bezige vrijwilliger, heeft zitting in het hoofdbestuur, fluit, voetbalt, leidert, rekent, schrijft, twittert, facebookt, carnavalt, organiseert, supportert, loopt, wandelt en werkt (rust uit)...... Het was iedereen al duidelijk: DAW'er van het jaar is... Erwin Christiaans!
Erwin:
- Fluit: regelmatig jeugd- en seniorenwedstrijden en het G-team.
- Voetbalt: waar ze maar aanvulling nodig hebben.
- Leidert: van voetbal heren 1.
- Rekent: er flink op los als Penningmeester van DAW Schaijk.
- Schrijft: als lid van de PR-commissie prachtige verslagen/artikelen, met een grote bijdrage aan het jubileumboek.
- Twittert / Facebookt: neemt als lid van de PR-commissie alle zaken op social media voor z'n rekening.
- Carnavalt: bij Ut Wurd Wa.
- Organiseert: mede het 75-jarig bestaan van DAW.
- Supportert: zijn favoriete club Ajax.
- Loopt: hele en halve marathons, survivaltochten.
- Wandelt: de 4-daagse van Nijmegen
- Werkt: (rust uit) als ambtenaar bij de gemeente Cuijk / Grave / Mill.

Een zeer verdiende onderscheiding voor deze alleskunnende DAW'er! Erwin krijgt een oorkonde, kunstwerk van Idje van Dijk en uiteraard de DAW'er van het jaar-bokaal uitgereikt! Erwin, nogmaals van harte gefeliciteerd! Een interview met de DAW'er van het jaar valt gewoontegetrouw te lezen in de eerstvolgende DAW'er.

Zie verder deze korte fotoreportage gemaakt door Auke de Vent.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties