Sportmeldingen

Interview Joey Konings

Door RKSV DAW Schaijk

Hieronder het interview met Joey Konings, die onlangs een contract tekende bij Heracles Almelo.
Bron: Tubantia.nl

 

  'Broekie' Konings trekt bij Heracles zijn been niet terug

ALMELO - Joey Konings is één van de nieuwe gezichten bij Heracles Almelo. De 20-jarige spits gaat voor een basisplaats, maar geeft zichzelf de tijd. "Ik kan zeker leven met invalbeurten dit seizoen."

  April 2018. Het contract van Joey Konings bij PSV wordt niet verlengd. Het is een flinke tik voor de 20-jarige spits uit Schaijk, die tien jaar lang rondliep bij de jeugdafdeling van de Eindhovense club. "Dat deed even pijn, maar ik heb al snel besloten om niet bij de pakken neer te zitten", aldus Konings. "Daar heeft niemand wat aan en ikzelf al helemaal niet. Mijn doel blijft om te slagen in het betaald voetbal, dat kan ook via een andere route."

 

Inmiddels is het juli 2018. Konings zit deze zaterdag, in het tenue van Heracles Almelo, op een trapje in Billerbeck. In zijn hand draagt hij zijn voetbalschoenen, waarop zijn naam prijkt met een Nederlandse vlag. Konings heeft zojuist een helft meegedaan tegen Preussen Münster. De Brabander rijdt tegenwoordig niet meer op en neer van Heesch naar Eindhoven, zijn leven speelt zich nu voornamelijk af in Almelo. "Ik woon zo'n zes minuten van het stadion, ik zou het haast op de fiets kunnen doen", zegt hij.

Er vol ingaan

Net als tegen Lotte, heeft Heracles het zwaar tegen de Duitse opponent. "Duitsers gaan vol de duels in, ook in oefenwedstrijden. Ik doe dat zelf ook, ik trek mijn been niet terug. Als zij er vol ingaan, moeten wij dat ook doen."

Bewijzen

Konings kon deze zomer naar meerdere clubs. Met RKC en Heracles voerde hij gesprekken. "De keuze tussen die clubs was niet zo moeilijk. Bij Heracles zie ik kansen om te spelen en ook nog eens in de eredivisie." Hoewel Konings het grote PSV moest verlaten, ziet hij Heracles niet als een stap achteruit. "Natuurlijk wil ik me bewijzen voor PSV, om daar ooit nog te kunnen spelen", zegt Konings. "Maar nu ga ik alles geven voor deze club. Voor mij is het seizoen geslaagd als ik aan het eind van het jaar een basisplaats heb veroverd. Ik heb niet echt een plan. Ik zal alles geven en doen wat de trainer wil. Het is voor mij een voordeel dat ik zowel in de spits, rechts als achter de spits kan spelen. Maar als ik het eerst met invalbeurten moet doen, dan kan ik daar zeker mee leven."

    Joey Konings haalt uit. © Lars Smook Bekende clubs

Tegen de Duitse ploegen kon Konings afgelopen weekeinde niet voor gevaar zorgen, tegen eerstedivisionist Jong Ajax zette hij vorige week wel twee treffers op zijn naam. Komende week wachten opnieuw twee 'bekende' tegenstanders voor Konings, die hij vorig seizoen trof met Jong PSV. Morgen tegen FC Volendam en woensdag tegen Almere City, beiden ook uit de eerste divisie. Hij hoopt dat er dan net zo veel supporters zijn als bij de andere wedstrijden tot nu toe. In Billerbeck stond het rond het veld goed vol met fans in het zwart-wit.

"Supporters zijn heel belangrijk. Ik speelde vorig seizoen op de Herdgang voor zo'n driehonderd fans. Nu zijn dat er al meer bij een oefenwedstrijd. Straks worden dat er duizenden. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen gespeeld. Dat lijkt me echt gaaf."

Oortje-tik

Zijn vuurdoop in de spelersgroep heeft hij inmiddels gehad. "Op trainingskamp deden we veel spelletjes, waaronder kaarten. Dat was wel lachen. Ook dan wil ik winnen. Wie verliest krijgt een oortje-tik. Pijnlijk, ik heb er al twee gehad. Ik ben nog een broekie, ik ben nog rustig in de kleedkamer, maar ook dat zal snel veranderen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties