Schaijk

Periodetitel voor DAW na overtuigende overwinning op Berghem Sport

Door RKSV DAW Schaijk

SCHAIJK - De wedstrijd tussen DAW en Berghem Sport begon met een vertraging van 45 minuten. Scheidsrechter Diouani was in geen velden of wegen te bekennen of op te sporen. Dus moest er allerijl een vervanger gevonden worden die deze topper wilde en kon fluiten. Scheidsrechter Van de Ven uit Oss bracht redding en floot een prima pot voor de 833 toeschouwers. Er was veel publiek, een heuse Berghem Sport side, compleet met vlaggen, rookbommen en knalvuurwerk. Helaas voor deze supporters kwam het vuurwerk allerminst van de Berghemnaren. De ploeg van trainer Dennis Kroes viel tegen. DAW won uiteindelijk gemakkelijk en dik verdiend met ruime cijfers: 3-0.

Het eerste gevaar komt via de 34-jarige Donny van Herpen. Maar de sluwe spits wordt uiteindelijk gestuit door Rik Willems. Na tien minuten de 1-0: Freek van Boekel zet voor, Robbert Knipping gaat het kopduel aan, de bal blijft liggen en Knipping kan eenvoudig binnenschuiven. Halverwege het eerst bedrijf volgt de 2-0. Bart Vos drijft naar binnen en bereikt Marc Raaijmakers door het centrum. Met een lage diagonale schuiver verdubbelt hij de score. Berghem Sport probeert wat terug te doen, maar komt niet tot grote kansen. DAW wacht ze op, en komt er zelf af en toe gevaarlijk uit. De beste kans is nog vlak voor rust, van Mike van de Ven. Zijn lage schuiver kan door doelman Hoefnagels ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Die levert niets op. De spelers gaan rusten met een 2-0 stand.

Uitblinker
Na rust hetzelfde spelbeeld. Berghem Sport mag komen van DAW, dat zelf loert op meer. Na tien minuten heeft Corik Megens, ingevallen voor Raaijmakers, de eerste kans. De defensie van Berghem Sport ruimt nog net op. Na een uur weer een kans voor Megens. De bal wordt tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt schitterend binnengekopt door uitblinker Knipping. Scheidsrechter Van de Ven heeft echter een overtreding gezien van één van de Schaijkse aanvallers.
Vijf minuten later is het wel raak. Freek van Boekel stuurt Megens weg en de aanvaller rondt beheerst af: 3-0. Hierna krijgt Berghem een paar riante mogelijkheden om de marge wat dragelijker te maken, maar ook hier falen de geel-blauwe. DAW krijgt nog diverse kansen, maar scoort ook niet meer. De scheidsrechter fluit na exact negentig minuten voor het einde, vlak voor de invallende duisternis. 

DAW pakt de tweede periode met twintig punten uit negen wedstrijden, evenals Berghem Sport. Het doelsaldo werkt in positieve zin voor DAW. De Schaijkenaren vieren feest, maar hebben zelfs nog uitzicht op meer. Het is koploper Volkel op één punt genaderd en hijgt in de nek. Met nog vier wedstrijden te gaan is er nog alles mogelijk. Te beginnen volgende week, zondag 23 april in en tegen Venhorst. Een lastige klip. Venhorst won namelijk de eerste periode. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties