Schaijk

DAW wint overtuigend in en tegen Budel

Door Jan Janssen van RKSV DAW Schaijk

SCHAIJK - DAW heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Tegen SV Budel won het uit met 3-0. De zege was meer dan verdiend en had zelfs hoger kunnen uitvallen.

Het eerste gevaar na een klein kwartier. Het is in de omschakeling Siem van Merwijk die Bart Vos diep stuurt, de lob van Bart Vos is mooi en lijkt binnen te vallen, maar onderkant lat redt de Budelse ploeg. Vijf minuten later is het Rik Bogers die op de bovenkant van de lat kopt, DAW komt hier goed weg. Na een half uur een prachtige aanval van DAW, Tom den Ouden stuurt aan de rechterkant Siem van Merwijk weg, de voorzet van Siem is op maat. De kopbal van Corik Megens spat snoeihard op de kruising terug in het veld. Een paar minuten later, Robbert Knipping verovert de bal op het middenveld, stuurt Bart Vos weg, oog in oog met de doelman schiet de spits de bal voorlangs. Vijf minuten voor rust de verdiende voorsprong, de corner van Freek van Boekel wordt door Mark Megens met de voet binnen gewerkt, 0-1. Nog voor rust twee kansen voor Corik Megens maar we gaan pauzeren met een 0-1 ruststand.

Na de thee gelijk de 0-2, Mike van de Ven speelt Corik Megens aan op de zestien, knappe actie Corik en met links scoort de Corik met een lage schuiver. Na zeven minuten een voorzet van Freek van Boekel, de kopbal van Corik Megens gaat voorlangs. Twee minuten later Corik Megens gaat over links goed door, snijdt naar binnen, de voorzet is goed, Bat Vos komt net te kort om binnen te tikken. Na een uur Bart Vos bereikt met een knappe voorzet Corik Megens, de kopbal mislukt. Na een uur probeert Budel wat terug te doen, maar tot tweemaal toe schiet men niet zuiver in. Na driekwart wedstrijd de beslissing, Bart Vos aan de basis, Corik Megens glijdt de bal vanaf rechts binnen, 0-3. DAW gaat wisselen en speelt het duel keurig naar het laatste fluitsignaal van de uitstekende jonge scheidsrechter Schelsema.

DAW naar de tweede ronde, dolle vreugde in de bus. Zondag de volgende verre klus, naar Hout-Blerick waar HBSV. wacht. De Limburgers rekenden in Den Bosch af met tweede klasser BVV. Mocht men deze wedstrijd tot een goed einde brengen dan volgt een week later de finale, met een thuisduel tegen Nooit Gedacht of Berghem Sport.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties