Schaijk

Dinsdag 21 november kick-off

DAW Schaijk start met Walking Football

Door DAW Schaijk

SCHAIJK - Sportvereniging DAW Schaijk start met Walking Football voor voetballers van 60 jaar en ouder. Op dinsdag 21 november wordt de eerste training gehouden op sportpark D’n Heuvel aan de Bossestraat. Alle belangstellenden uit Schaijk en omgeving zijn dan van harte welkom.

De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkeld voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van DAW Schaijk wordt professioneel ondersteund door buurtsportcoach Aemy Sevinga van Landerd SpoRtZO. 

Walking Football neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe. Deze nieuwe sport voor ouderen is overgewaaid uit Engeland en in deze regio schieten de Walking Football-clubs als paddenstoelen de grond uit. In Oss, Grave en Uden zijn al jaren meerdere clubs actief. Belangrijk is niet alleen het sportieve gebeuren; ook de sociale omgang staat bij Walking Football hoog in het vaandel.

Kick Off 
Dinsdag 21 november vindt de Kick Off Walking Football in Schaijk plaats bij sportvereniging DAW Schaijk. Start is om 9.45 uur met een inloop en een kopje koffie of thee. Om 10 uur wordt er een presentatie over Walking Football verzorgd door DAW en Landerd SpoRtZO. Dan wordt het tijd om richting het kunstgrasveld te gaan. De eerste Walking Football-training in Schaijk wordt verzorgd door het Walking Football-team van voetbalvereniging Estria uit Escharen. Deze eerste bijeenkomst wordt afgesloten met een broodjeslunch, aangeboden door DAW Schaijk.

Vervolg
Dinsdag 28 november vindt het vervolg op de Kick Off Walking Football plaats. Na ontvangst om 9.45 uur start de tweede training met enkele fitheidstesten. Deze testen worden afgenomen door fysiotherapiepraktijk Schaijk. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van trainer Twan van der Zanden het veld op voor de tweede Walking Football-training.

Dinsdag 5, 12 en 19 december vinden de volgende trainingen plaats, telkens op het kunstgrasveld van DAW. Hierna gaat de winterstop in.
Deelnemen aan Walking Football is tijdens de opstartfase in 2017 kosteloos. Bij voldoende animo zal er na de winterstop een doorstart zijn. Aangeraden wordt om schoenen met noppen te dragen.

Geef je nu op
Wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen Geef je dan nu op voor Walking football bij Ton van den Hoogen op 06-10378724 of via tonvandenhoogen@hotmail.com. Ook voor eventuele vragen kun je bij Ton terecht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties