Sportmeldingen

DAW reist af naar Volkel

Door RKSV DAW Schaijk

DAW gaat zondag as op bezoek bij Volkel, waar Schaijkenaar Michiel Jans de scepter zwaait. Beide teams punt gelijk en ook nog eens een gelijk doelsaldo. Allebei de teams missen een aantal spelers. Voor DAW een voordeel dat ze afgelopen zondag al voor de competitie gespeeld hebben. We spraken kort met beide trainers allereerst natuurlijk met die van DAW,

Rob van der Ven (middenvelder, 206 X DAW 1, 4 doelpunten); “Langzamerhand zal het besef moeten komen dat we wedstrijden niet vanzelf winnen. Voetballende kwaliteiten hebben we voldoende, maar mentaliteit is ook een kwaliteit en misschien wel de belangrijkste van allemaal. We zullen in ieder geval net zoveel arbeid moeten leveren als de tegenstander en pas dan kun je voetballend het verschil maken. Tegen Heeswijk hebben we bij vlagen laten zien dat we het kunnen, maar uiteindelijk duurt een wedstrijd 90 minuten en gaat het om het maken van doelpunten. Komende zondag treffen we met Volkel wederom een gelijkwaardige tegenstander met een bekende trainer en speelwijze. Aan het veld kan het dit keer niet liggen en ook de andere teams hebben in deze fase te maken met afwezigen. Geen excuses dus, maar samen strijden voor een overwinning die hard nodig is”.

Michiel Jans, (aanvaller, 112 X DAW 1, 34 doelpunten) mist in ieder geval Rick van Amsterdam door een schorsing, Michiel verder over zondag; “Persoonlijk kijk ik natuurlijk extra uit naar deze wedstrijd. Ondanks dat ik niet iedereen persoonlijk meer ken, komen we veel bekenden tegen. Daarnaast heb ik veel contact met Rob en sparren we regelmatig samen over allerlei voetbalzaken. Met DAW Schaijk treffen wij een tegenstander met weinig geheimen voor elkaar. Bij ons is het nog even afwachten wie er komend weekend allemaal beschikbaar zijn. De verschillen in deze klasse zijn klein en dat is ook mijn verwachting voor komende zondag.

Kunstgras, geen vorst of sneeuw dus er wordt zondag gevoetbald. Tijd voor de mouwen op te stropen heren, de supporters zijn er  weer zoals altijd, aanvang wedstrijd 14.30 uur scheidsrechter is Lambert van der Ven uit Heeswijk.

Historie, de eerste wedstrijd tussen beide teams werd gespeeld op 22-10 1939. Maar door de mobilisatie voor de 2e wereldoorlog, moest DVO (Door Vrienden Opgericht), zich terug trekken uit de competitie.Na de oorlog, zag RKSV Volkel het levenslicht. De eerste wedstrijd tegen DAW vond pas plaats in 1999.

 

17-10-1999     Volkel – DAW             1-1 John van Ras 1X

17-03-2002     Volkel – DAW             0-1 Dennis Kappen 1X

09-04-2006     Volkel – DAW             3-2 Dennis Kappen 1X Bart van der Velden 1X

12-10-2008     Volkel – DAW             3-0

08-03-2015     Volkel – DAW             0-0

01-11-2015     Volkel – DAW             0-0

09-10-2016     Volkel – DAW             0-0

24-09-2017     Volkel – DAW             3-0

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties