Schaijk

DAW grijpt naast promotie maar krijgt herkansing tegen Alfa Sport

Door Jan Janssen van RKSV DAW Schaijk

SCHAIJK - DAW kon zondag op eigen veld geen promotie afdwingen tegen Berghem Sport. De vele toeschouwers zagen dat het gehavende Berghem Sport een ticket pakte naar de tweede klasse door met 1-2 te winnen. DAW heeft volgende week zondag op neutraal terrein tegen Alfa Sport een nieuwe kans op promotie naar de tweede klasse. Plaats van handeling is nog niet bekend.

In de vierde minuut een goed actie van Corik Megens over links, maar in moeilijke positie kan Bart Vos het doel niet bestoken. Na een kwartier een mooie actie van Bart Vos, via een “Bergs” been niet meer dan een corner. Na twintig minuten, iedereen denkt aan buitenspel, een enorme scrimmage, het is Jan Verhoeven die het beslissende zetje geeft, 0-1 Berghem Sport. DAW gaat aanvallen krijgt kans op kans, maar de nul blijft op de borden voor de thuisploeg. Tot de laatste minuut van de eerste helft, een prachtige strakke pass van Tom den Ouden van achteruit, Mark Megens kopt de bal in de touwen, 1-1 rust.

Gelijk na de thee een diepe bal van Tom den Ouden op Corik Megens, Corik schiet ineens, de bal gaat voorlangs. Vijf minuten later een knap schot van Joël van de Berg, de bal raakt de bovenkant van de lat. Een kwartier voor tijd voorzet vanaf de linkerkant en A-junior Lars van der Kwartel scoort de 1-2. DAW zet nog maar eens aan, Freek van Boekel brengt de bal in, de kopbal van Corik Megens is voor de uitblinkende doelman Hoefnagels. Vlak voor tijd, Tom den Ouden brengt de bal in, de kopbal van Robbert Knipping belandt op de paal. Berghem Sport eindigt met negen mensen, maar op het tandvlees haalt men de eindstreep.

Teleurstelling bij de DAW-fans, dolle vreugde bij de Berghemenaren. DAW zal zich moeten herpakken volgende week, een nieuwe en laatste kans dit seizoen. Er komt weer een busreis, dus houd www.dawschaijk.nl in de gaten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties