Sportmeldingen

DAW-KORFBAL SCHAIJK meer dan korfbal alleen.

Door RKSV DAW Schaijk

DAW-KORFBAL SCHAIJK meer dan korfbal alleen.

Een weekeindje korfbal. Het zijn tegenwoordig zeker niet alleen de speelsters die actief zijn. Bij zo’n grote vereniging draagt iedereen zijn steentje bij. Zo zijn er de leidsters, coaches, scheidsrechter en ouders die actief bezig zijn en is bij DAW ook de ondersteuning vanuit het secretariaat prima voor elkaar. Van diverse wedstrijden wat foto’s gemaakt, van de jongste t/m de oudste senioren.

De resultaten waren in punten dit weekeinde niet positief, maar de ontwikkelingen die we doormaken wel. Bij de jeugd zien we meer beweging en meer assertiviteit. Alleen het scoren kan nog veel beter. Bij bijna alle wedstrijden zien we dat er meer scorekansen gecreëerd worden dan de tegenstanders, alleen het scoren blijft nog achter.

DAW A1- DES A1

De junioren speelden al veel beter dan vorige week en wisten goed partij te geven. Jammer dat de vroeg opgelopen achterstand niet meer goed gemaakt kon worden. In de tweede helft wisten we het fysieke spel van de tegenstander beter op te vangen en scoorden we ook meer dan de tegenstander. Echter was het scoren nog niet voldoende en de kleine foutjes in de verdediging moeten er nog uit.

 

DAW 2- Swift 2

Het tweede speelt ook dit jaar in de reserve Topklasse en is in een zware poule ingedeeld. Helaas werden ook bij dit team de gecreëerde scoringskansen, 82 tegen Swift met 43 niet voldoende verzilverd. Daarnaast waren de beslissingen van de scheidsrechter niet altijd consequent en duidelijk voor alle speelsters, maar dat mag het spel niet beïnvloeden. We moeten het zelf doen!

Het verdedigen kan nog wat beter, zodat we niet in de eerste vijf minuten al tegen een achterstand van 3 doelpunten staan, die op afstand worden gescoord. Zo’n achterstand blijft je de hele wedstrijd achtervolgen, zeker als we zelf niet goed tot scoren kunnen komen.

 

DAW 1- Stormvogels

Voor de wedstrijd begint neemt Fleur als pupil van de week de traditionele doorloopbal. bij het 1e is de naam "fleur" ook een belangrijke aanwijzing onderling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben vandaag mogen ervaren dat “stormvogels” ook echt kunnen stormen. 

We begonnen de wedstrijd goed, het vertrouwen was er en al vrij snel scoorde we 2-0. Echter even later, toen de storm even ging liggen, stonden we met 2-3 achter. De hoge snelheid van de doorloopballen en het uitstappen en wegdraaien leverden ons veel problemen op. Na wat omzettingen wisten we de controle over de wedstrijd terug te krijgen en ging het goed gelijk op. Halverwege de tweede helft komen we zelfs gelijk (8-8).

Wederom laten we ons een paar keer individueel foppen en loopt de tegenstander uit naar 8-11. Vanaf dat moment wordt het spel flink fysiek en wisten we daar niet gelijk onderuit te spelen. Het gooien en lopen werd zwaar belemmerd. We scoren nog de 9-11, maar toen was de koek op.

Deze wedstrijd die we weliswaar verloren met 9-13, voelt als een overwinning. We hebben bij deze twee wedstrijden, beiden tegen degradanten uit de Topklasse, veel geleerd en gaan vol goede moed verder in de competitie.

Volgende week spelen we eerst op donderdag (20.00 uur) een bekerwedstrijd bij Avanti/Celeritas en zondag (13.00 uur) gaan we naar Oranje Wit, ook een lastige tegenstander.

Het 2e speelt tegelijkertijd, wegens de onmogelijke poule-indelingen, om 13.15 uur uit bij Rosolo.

Al met al een zonnig weekeinde, met weinig wedstrijdpunten, maar wel veel ervaring opgedaan!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties