Sportmeldingen

DAW-Korfbal rond 1e KT-2 cursus voor (jeugd)trainers af.

Door RKSV DAW Schaijk

KT-2 cursus met succes afgerond.

Op 11 februari werd de laatste cursusavond gegeven van de trainerscursus KT-2 Korfbal.

Vorig jaar zijn 8 kandidaten gestart met de opleiding en afgelopen week, sommigen moeten nog wat opdrachten afronden, is de cursus met succes afgesloten.

De cursus stond met name in het teken van het geven van trainingen, dynamisch en gericht op het overdragen van de regie. Laat de trainingsgroep zelf nadenken over hun handelen en probeer als trainer dat waar nodig te sturen.

Ook het gebruik van video is daarbij een belangrijk onderdeel. Zo moesten de kandidaten bij de 1e training een filmpje maken van het eigen optreden en dat vergelijken met een filmpje op de laatste cursus avond. Zo kunnen we zien dat de didactische vaardigheden aanmerkelijk zijn verbeterd en men beter met de groep kan communiceren.

De beide docenten Henk en Johnny alsmede de praktijkbegeleiders bedankt. De basis voor het (technisch) jeugdplan DAW-Korfbal en de kaders voor de komende jaren kunnen nu verder worden uitgewerkt.

Als alles goed gaat wordt de volgende KT-2 cursus intern gegeven en zal Laura verder worden opgeleid als trainersdocent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties