Sportmeldingen

Das Zehnte laat HVCH talentenpool zweten

Door RKSV DAW Schaijk

Op de derde zondag van september maakte Das Zehnte zich op voor zijn derde verkapte oefenwedstrijd van het seizoen: de bekerkraker tegen het weet-ik-hoeveelste van HVCH uit Heesch. Via zes belchinezen en een Egyptische toerist bereikte ons verrassende ontwikkelingen op andere velden, waardoor Das Zehnte met een overwinning zowaar poulewinst in de wacht zou slepen.

Bij de aftrap bleek het gemiddeld leeftijdsverschil tussen de blauw-witten en oranje-blauwen groter dan dat tussen Gert en Samson. Waar de meeste Schaijkenaren over niet al te lange tijd een vijfjaarlijkse herkeuring vanuit het CBR staat te wachten, was de inkt van de Heesche rijbewijzen amper droog. Onverminderd ambitieus stoof de oranje armada gretig uit de startblokken, maar helaas niet al te gecoördineerd. Als ware F-pupillen stormden de legendarische balverwenners als een kip zonder kop over de groene vlakte. Met name Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen baarde opzien met wat uit de kluiten gewassen schoonheidsfoutjes.

Door alle gaten in onze Zwiterse kaas lachten de Heeschenaren zich een vierkante bult en al snel stond de 0-1 op het bord. Das Zehnte stelde daar bitter weinig tegenover en moest het doen met een voorzetje van yelkunstenaar Robinho, waaruit Basco da Gama niet wist te scoren. Aan de overkant besloot Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen de jeugdige Heeschenaren creatief van de wap te brengen. Met een geniepige ‘SCHIETEN!!’ overtuigde hij het broekie in balbezit om de trekker vanaf 35 meter over te halen. Helaas vloog er net een zeppelin door het gezichtsveld van onze goalie, wierp zich spontaan een Caubergiaans polletje op en sloeg de kerkklok uitgerekend op dat moment tien over half 11, waardoor een kapitale blunder van Di Stefano niet uit kon blijven: 0-2 am Halbzeit.

Na de thee bracht Das Zehnte het charisma van kapitein Zeger en de frivole vernuftigheid van Tonnie L. Malen binnen de lijnen. De Heeschenaren wankelden erop los en na een hoge bal van Robinho tekende Tonnie L. Malen met een beheerste boogbal over de keeper de 1-2 aan. Ondanks aandringen van Schaijkse zijde ging de goed fluitende scheids niet mee in onze ‘Familiebal, drie punten’ theorie. Niet veel later mocht L. Malen vanaf de middellijn ook nog eens alleen op het vijandelijk doel af, maar na zes meter hoekig lopen voor gevorderden werd hij kinderlijk eenvoudig ingehaald door een Sudoku puzzelende Heeschenaar.

Das Zehnte was als een boemerang volledig terug in de wedstrijd, maar realiseerde zich niet dat Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen voor zichzelf een gezellig uitje ‘fimokleicursus met sinaasappelsap en vervoer’ had geboekt in het inhaalweekend. Om iedere kans op een volgende ronde in de beker om zeep te helpen, liep hij als een echte Ed bij de tweede paal de 1-3 tegen de touwen. Das Zehnte veerde echter op en met een schuiver in de verre hoek tekende Tonnie L. Malen de 2-3 aan. Daarna kreeg hij op Stengsiaans aangeven van Dirk Broodverkoper nog een dikke kans, maar maaide hij vakkundig vol langs de bal.

Das Zehnte zette aan en met een serie topcorners van Kokkieloze Peppie hing een volgende treffer in de lucht. Helaas kwamen de oranjehemden niet verder dan een stevige kopbal van onze tennissende Lus en een tegendraadse kopbal van Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen die van de lijn werd gered. Aan de overkant wisten de bezoekers met een fraai balletje breed (lees: diagonaal) een dikke buitenspelgoal aan te tekenen. Jos VAR Lith was helaas met een broodje ham-kaas achtergebleven bij de middellijn, in de roestvaste overtuiging dat de achterhoede van Das Zehnte de kans onschadelijk zou maken. De Schaijkse waard dacht daar anders over: 2-4. Een nederlaag voor das Zehnte, dat daardoor op een extra vrij weekend mag rekenen.

Lezers met jonge kinderen wordt geadviseerd in een apart kamertje verder te lezen, aangezien uw verslaggever tot besluit de meermaals gebruikte afkorting ‘WKGWGIUK’ met u wil delen: Wilmar ‘Wanne kutbal, godverdomme wa geef ik unne kutbal!!’ Neelen had niet zijn dag.

Disclaimer
Wegens medische beperkingen en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties