Sportmeldingen

Das Zehnte herpakt zich met uitzege op koploper: 2-3!

Door RKSV DAW Schaijk

Na een reeks beroerde uitslagen zijn de titelkansen van Das Zehnte gereduceerd tot ongeveer 12,7 %. Dat mocht de noeste ambities niet drukken en met opgeheven hoofd reisde de geoliede machine van Technisch Hart Steef & Zeger BV af naar Landerdgenoot Zeeland,. Daar wachtte een confrontatie met de ongeslagen koploper in onze Klasse: Festilent 7. De thuiswedstrijd verdiende eerder dit seizoen geen winnaar, maar ging toch met 0-2 verloren. De revanchemessen waren geslepen.

De uitgekookte tactiek van de Zeelanders werd al snel duidelijk: zo snel mogelijk de zwakste schakel van de tegenstander in laten spelen en daarvan optimaal profiteren. Dat plan viel al snel in duigen. De Hommel, eerder deze week nog internationaal erkend als dé ‘Eindeloos zeveraar’ van het volledig tijdperk na de zwart-wit TV, bemoeide zich namelijk zo nadrukkelijk met de ‘Man in Black’ dat hem dat in twee korte etappes een rode kaart opleverde. Plan A van de koplopers kon overboord.

Sonny van Nick leek de laatste weken eindelijk de aansluiting gevonden te hebben bij het torenhoge niveau van de technisch begaafde Mannschaft van Das Zehnte, maar tegen de offensieve linie van de koploper bleek het andere koek. Een ruk aan de noodrem in het strafschopgebied bleek noodzakelijk en de daarop volgende pingel werd benut: 1-0.

Een matige uitgangspositie, maar in de wetenschap dat door het vertrek van de Hommel meer ruimte ontstond én de strategie van de Tabellenführer in duigen lag, herpakte Das Zehnte zich wonderwel. Ko groef diep in zijn aderen en vond daar nooit eerder ontdekte aanvallende kwaliteiten. Onhoudbaar trok hij vanaf de linkerflank naar binnen en schoof daar vakkundig de rappe ausgleich tegen de touwen: 1-1! Dat gaf de ploeg zoveel vertrouwen dat Mister Venne strak aan de zijlijn spontaan tal van gigantische trucjes uit zijn sok toverde. Het massaal uitgerukte publiek genoot met volle teugen. Halbzeit.

Optimistisch gestemd kwam Das Zehnte uit de kleedhokken en dat bleek al snel terecht. Box ‘Roberto Carlos’ van Hanstel legde aan voor een vrije trap net buiten de zestienmeter en schoof feilloos binnen: 1-2! De weergaloze vreugde was van korte duur. Na half ingrijpen van de Schaijkse defensie kon een Festilentenaar opstomen over rechts en de bal strak voor de pot slingeren. De daarop volgende inzet kon in eerste instantie nog gepakt worden door D’n Steef, maar in de rebound werd het alsnog 2-2.

Even later leek ook de 3-2 in de maak. De Zillanders kregen een Sahariaanse oase van ruimte om een lange bal te geven. D’n Steef bleef als een Duitse herder in zijn hok en vertrouwde terecht op zijn uitgezakte tijgerachtige reflexen op de doellijn. Met een cruciale heldenredding hield hij Das Zehnte op de been.

De oog-voet coördinatie van de thuisploeg bleek ten opzichte van de thuiswedstrijd nog niet veel verbeterd en het was wederom een fysiek potje. Het al ruime tijd in ondertal spelend Vaandelelftal van DAW Schaijk wist echter van geen wijken en werkte zich een homerun in de rondte. Dat leek zowaar de 2-3 op te leveren, toen een hoge bal binnen de zestienmeter voor de voeten van de Keijzer belandde. Die schampte het witte leder met zijn suikerbeen: naast! Festilent was gelukkig solidair en miste aan de overkant ook een kopkans van Sovjet-Unische grootte.

Das Zehnte hield kranig stand en in de slotfase lanceerde De Zeger in een opwelling van genialiteit met een steekbal Dikkop ‘Onze d’n Twedde’ van den Hoogen, die knap afrondde: 2-3! Nadat Das Zehnte ook de niet bescheiden blessuretijd overleefd had kon de kruk definitief van de fles. Met een dik verdiende uitzege van PSV en een even dik verdiende nederlaag van de hoofstedelingen werd het op sportief vlak al met al een onvergetelijke middag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties