Sportmeldingen

Das Elfte delft afgetekend onderspit

Door RKSV DAW Schaijk

Met het minste greintje besef van de sociaal maatschappelijke consequenties van zijn uitspraken, gooide premier Mark Rutten vorige week de poorten van alle amateursportparken van Nederland dicht voor publiek. Een streep door de rekening van Gerda en Theo van Summeren, die normaal gesproken bij thuis én uitwedstrijden langs de kant te vinden zijn. Goalie Stefan toonde zich loyaal aan zijn ouwelui en ging uit protest abrupt een weekendje weg.

Een week nadat tijdens het teamuitje bleek dat de grote GJP als Specialist Pannekoek een grote carrière tegemoet kan zien en dat een speeltje voor de hond niet automatisch ook voor de poes geschikt is, trad Das Elfte aan tegen een vereniging die ondanks Ruttens maatregelen bij thuiswedstrijden nog steeds over zijn 12e man kan beschikken. Al draagt hij daar geen spandoek, maar twee prenten en een fluit. Juist: Margriet. Deze week mocht dat de geelzwarten niet baten, want ze moesten aantreden in Schaijk. Daar was tot 6 minuten na aanvang van de wedstrijd geen spoor te bekennen van een prent of een fluit, totdat de leidsman tot opluchting van velen alsnog het sportpark op dartelde.

Margriet had nog al haar vijf wedstrijden gewonnen, maar dat bleek een week eerder voor Nooit Gedacht ook geen garantie voor drie punten. Dit keer moest Das Elfte het echter niet alleen zonder zijn trouwe aanhang stellen, maar ook zonder een trits aan geblesseerden en een aantal 0-G’ers, wiens namen omwille van privacytechnische redenen niet worden vernoemd in dit verslag, maar tegen genoegzame betaling wel bij de schrijver kunnen worden opgevraagd.

Stand-in goalie Peppie vond dat hij vóór de wedstrijd niet goed genoeg was ingetrapt en besloot zichzelf met een ietwat matige uittrap maar direct aan het werk te zetten. Stijlvol herstelde hij zijn fout, met een duik waar David Seaman in zijn goede jaren direct zijn hoed voor af zou nemen. Vervolgens hadden de bezoekers ruim 20 minuten duidelijk de bovenhand, zonder al teveel te creëren. Toen was daar een Bernhovenbal van de Neel, waarna Reijnen junior te laat stapte en het buitenspel ophief. Goudeerlijk Lijk van Lith kon niet vlaggen en Margriet speelde het goed uit: 0-1. Een kolderieke Jerry Springer-achtige discussie tussen onze vlaggenist en rechtsback volgde, maar de kou was al rap weer uit de lucht. Even later tekende Margriet ook voor de 0-2 en daarmee was het duel beslist.

In het tweede bedrijf liepen de Ossenaren nog uit naar 0-5, waarna soesjeschef Jans met een fraaie goal voor een klein beetje eerherstel zorgde. De slotfase werd opgeluisterd met de lang verwachte rentree van Mister Bookmaker, beter bekend als ‘De man van karTon’. De kortste invalbeurt, te bezichtigen in de Van Hal of fame, kwam geen seconde in gevaar. In ruil daarvoor stortte hij zich op het minst aantal balcontacten per tien minuten: 1, waarvan 0 succesvol. Margriet prikte er aan de overkant ondertussen nog eentje bij, maar dat was voor de gretige Osse spits niet genoeg, daar hij als aan fanatieke hinde in volle sprint de bal uit het netje ging halen.

Een teleurstellende pil voor Das Elfte, dat zich komend weekend in Oss mag revancheren met een uitwedstrijd bij OSS’20. Komt dat allen niet zien.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Meest gelezen

Laatste reacties