Sportmeldingen

Bevlogen Das Zehnte knakt Vinkel in slotfase

Door RKSV DAW Schaijk

Na de korfballeske 5-3 nederlaag van vorige week had Das Zehnte dit weekend wat recht te zetten. Dat moest dan gebeuren tegen het niet te onderschatten EVVC 7. Alleen een overwinning zou de vrij theoretische hoop op het presenteren van de Scudetto op het bordes van de DAW-kantine in leven houden.

De eerste mogelijkheid was voor de Vinkelse bezoekers. Na half ingrijpen van Nickelback van Son kon een afgevaardigde van de groenwitte armada er vandoor, maar met een treurig boogballetje op de lat werd de 91,2% kans professioneel om zeep geholpen. Aan de overkant toonden de oranje-wit-blauwen meer scherpte: de politieke Keijzer van Das Zehnte wist de eerste serieuze mogelijkheid van de oranjeblauwe kanaries beheerst om te zetten in een openingstreffer: 1-0! Na een weinig sprankelende fase in de wedstrijd stelde huisstylist Hommel des Bouvrie - gelet op het schrijnend kwaliteitsgebrek bij de tegenstander - de winst veilig: 2-0!

Ondanks de vroege Vorentscheidung hadden de bezoekers over de vernietigende inzet van onze strijders niets te klagen. Na een ogenschijnlijk hopeloze bal probeerde Fixet van der Velden tegen elke wiskundige formule in de bal tóch binnen de lijnen te houden. D’n Heuvel af rennend haalde hij een voor hem nooit vertoonde snelheid van 11 km/u. Helaas was zijn reputatie door en door bekend bij gelegenheidsvlagger Jos ‘Lijk Senior’ van Lith, die daarom vol overtuiging zo'n twee minuten te vroeg onterecht zijn pin omhoog joeg. Hijgend als een afgematte keeshond moest Fixet genoegen nemen met de oprechte excuses van onze verder foutloos vlaggende grensjager.

Van de Vinkelaars was weinig te duchten en De Zeger breidde de weinig geflatteerde voorsprong even later uit, door de bal na een afgeslagen corner via de grond onhoudbaar tegen de touwen te jagen: 3-0! Richting het einde van de Erste Halbzeit deed ook 'de gezette wesp' nog een doeltreffende duit in het zakje. Na een Platinieuze pirouette speelde hij zichzelf vrij en rondde voor een tweede keer feilloos af: 4-0! Teatime.

In de rust besloot De Zeger om een getergde Co binnen de lijnen te brengen, maar dat bleek op medisch vlak geen al te beste zet. Een met wraakgevoelens overgoten Co probeerde met een zaadbal in alle facetten van het woord de noten van onze spelercoach te kraken. Dat water in een zak op zo’n moment niet helpt, werd snel duidelijk.

Om fysieke mankementen als gevolg van het van verbazing van een stoel vallen te voorkomen, adviseer ik u voordat u verder leest te gaan staan. Na één van de beroerdste balletjes breed sinds de invoering van de Euro wist Fixet van der Velden de bal te ontfutselen van een Vinkelse voet, waarna hij de bal per ongeluk ook nog binnen prikte: 5-0! Een natuurkundige zeldzaamheid, die zich gemiddeld net zo vaak voordoet als dat Mercurius precies in één baan staat met Aarde en zon: zo’n veertien keer per eeuw. Nu het de dag van de meteorologische onmogelijkheden was, beproefde ook Kevin De Lus zijn geluk om zich daarmee voor een tweede week op rij op het scorebord te melden. In onverwachte scoringspositie zocht hij met rechts de verre hoek, maar het wit-blauwe leder landde net naast de paal.

In de slotfase wankelde Das Zehnte en de 5-5 hing onverwacht toch nog in de lucht. Vers bloed was noodzakelijk om de meubelen te redden en het spookscenario waarvoor de voormalige Maasdonkers al bevreesd waren, voltrok zich: Mister Bookmaker maakte na ruim anderhalf jaar zijn rentree op de vaderlandse velden. Toen de Peer dreigde de kersverse messias in stelling te brengen, werd onze Doyenne du Comice uit voorzorg rap naar de grond gewerkt. Dat mocht helaas niet baten, want de Bookmaker mocht daarop vanaf elf meter aanleggen en schoot onberispelijk binnen: 6-0! Het Vinkels verzet was gebroken.

De leidsman vond het mooi geweest en verloste de bezoekers uit hun lijden. Over de goal van Fixet werd na de wedstrijd door zowel spelers als toeschouwers met geen woord gerept, uit angst voor een acute gedwongen opname in een psychiatrische instelling. Onder meer daarom wordt dit verslag ook onder een pseudoniem gepubliceerd.

Disclaimer
Wegens medische beperkingen en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties