Trein schept bakfiets met kinderen in Oss: vier doden en twee zwaargewonden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Donderdagochtend, kort voor half 9, vond een zeer zwaar ongeval plaats op het spoor bij de Braakstraat in Oss. Een trein schepte een bakfiets met kinderen. Daarbij kwamen vier kinderen (leeftijd 4, 4, 6 en 8 jaar) om het leven. Een vijfde kind (11) en de begeleidster (32) op de bakfiets raakten zwaargewond. Het gaat om een elektrische bakfiets, een stint, van kinderdagopvang Okido aan de Obrechtstraat waarin meerdere kinderen zaten. De bak met de kinderen zou onder de gesloten spoorbomen doorgeschoten zijn, waarna deze werd geraakt door de trein. (foto's: Charles Mallo)

De hulpdiensten, waaronder twee traumahelicopters en meerdere ambulances, rukten massaal uit naar het noodlottig ongeval. De plaats van het ongeval is afgeschermd door de brandweer.

De politie onderzoekt momenteel de toedracht van het ongeval. De NS spreekt van 'een inktzwarte dag'. Er rijden op dit moment geen treinen tussen Nijmegen en Den Bosch. Er zijn bussen ingezet.

Ook onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Oss, zo laat de plaatsvervangend secretaris-directeur van de Onderzoeksraad weten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties