Ravenstein

Twee keer brand in één nacht

Meerdere voertuigen in Ravenstein gaan in vlammen op

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In Ravenstein zijn met Pinksteren op meerdere plekken voertuigen uitgebrand. Op De Bulk ging in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni een vrachtwagen in vlammen op. Een paar uur later was er brand bij de oude brandweerkazerne aan de Schaafdries. Daar gingen een bestelbusje en een camper verloren.

(foto's: Gabor Heeres)

Rond 3.20 uur kwam er een melding binnen over een brand op industrieterrein De Bulk. Ter plekke bleek er een vrachtwagen in lichterlaaie te staan. Met de inzet van twee stralen hogedruk, een blusvoertuig en een waterwagen was de brand snel onder controle. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd. De bevelvoerder van de brandweer gaf aan aanvankelijk wel even huiverig te zijn geweest dat de vrachtwagen geladen kon zijn met drugsafval, maar de combinatie bleek leeg te zijn.

Een paar uur later woedde er een nieuwe brand in Ravenstein, ongeveer twee kilometer verderop, bij de oude brandweerkazerne aan de Schaafdries en Dorpenweg. Deze melding kwam rond 5.45 uur binnen. Ondanks snel optreden kon de brandweer de twee voertuigen niet meer redden. De camper brandde volledig uit en het bestelbusje raakte onherstelbaar beschadigd.

In beide gevallen is op dit moment nog onbekend hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. De politie heeft bij locaties met rood-wit lint afgezet en doet onderzoek. Onder omwonenden is een Burgernetmelding verspreid met de vraag of hen iets verdachts is opgevallen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties