Kerkdorpen Ravenstein

Twaalf verenigingen gedupeerd

Demen in zak en as na brand Onder d'n Plag

Door De redactie van Arenalokaal.nl

DEMEN - Onder d'n Plag in Demen is voorlopig buiten gebruik na een korte maar hevige brand. Het dorpshuis vatte zondag 14 februari vlak voor middernacht vlam. Verenigingen uit Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg en Neerlangel kunnen komende weken niet in het pand terecht, waardoor veel activiteiten niet door kunnen gaan.

De politie vermoedt dat de brand bij het drie jaar oude dorpshuis is aangestoken. De brandweer moest het hout aan de buitenkant van het pand verwijderen voordat het smeulende isolatiemateriaal kon worden geblust. Na een uur was de brand in het dorpshuis onder controle. De technische installatie is in die korte periode volledig verwoest. Zo is van de verwarmingsketel en boiler weinig over. Ook de elektriciteit werkt niet meer. De schade loopt naar verwachting in de tienduizenden euro's.

Vanwege het gebrek aan nutsvoorzieningen kan Onder d'n Plag voorlopig niet gebruikt worden. Hier worden niet minder dan twaalf verenigingen gedupeerd. De kaartvereniging voor ouderen, de biljartclub en de volksdansclub, allemaal staan ze tijdelijk op straat. Ook de voetbalclub kan niet spelen omdat er geen warm water uit de douches komt.

(foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties