Landerd

Wijkagenten luiden noodklok over toename woninginbraken in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – De Landerdse wijkagenten Femke van Eerd en Bart Klösters luiden de noodklok naar aanleiding van het toegenomen aantal woninginbraken in de gemeente Landerd. Zij roepen mensen op hun ogen en oren goed de kost te geven en verdachte situaties te melden.

Femke van Eerd en Bart Klösters.

“De afgelopen periode hebben wij als wijkagenten van Landerd gezien dat er in Landerd een toename is van inbraken in woningen”, vertellen Femke van Eerd en Bart Klösters. “Natuurlijk zullen we moeten leven met het feit dat er inbraken in woningen plaatsvinden, maar een extra toename is extra verontrustend. Elke woninginbraak is er één te veel en heeft een geweldige impact op de bewoners en buurt. Met name het feit dat ze bij jou zijn binnengekomen en vaak hele waardevolle of emotionele goederen meenemen.”

Lang niet alle woninginbraken worden opgelost, geven de wijkagenten aan. “Dat is erg jammer, maar we blijven natuurlijk wel ons best doen. Dat verwachten mensen ook de politie. Naast het opnemen van aangiftes, het instellen van technisch onderzoek en buurtonderzoeken geven we ook preventieadviezen, stellen we kanskaarten samen en activeren we buurtbewoners. Op dit moment zien we dat de woninginbraken op willekeurige tijdstippen van de dag worden gepleegd over geheel Landerd en in alle type woningen. De buit is vaak geld, sieraden en gereedschap. Omdat er geen duidelijk verband of systeem daarin te zien is, is het lastig om daar heel gericht capaciteit voor vrij te maken. Daarom zijn we ook zo afhankelijk van informatie van burgers. Zij zijn voor ons de ogen en oren in de wijk.”

Meld verdachte situaties
Femke van Eerd en Bart Klösters roepen mensen op verdachte situaties te melden. “Personen en auto’s in de buurt die er niet thuishoren, mensen die aan de deur komen met een smoesje om te kijken of u thuis bent, als politie willen wij dit graag horen. Bel 0900-8844 en geef door wat je ziet, noteer bij verdachte personen hoe ze eruit zien, noteer het kenteken en deel je informatie in de buurt-WhatsApp, zodat ook anderen met je meekijken. Vaak blijkt achteraf pas dat een genoteerd kenteken een waardevol puzzelstukje is.”

Kijk ook voor meer informatie ook op www.politie.nl/thema’s/woningbraak, www.politiekeurmerk.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties