Schaijk

Politie onderzoekt ernstige mishandeling Schaijk

'Personen gehoord maar nog niemand zit vast'

Door De redactie van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De omgeving reageerde geschokt toen op de laatste dag van 2019 bekend werd dat Niels Janssen na afloop van een muziekfestival in Schaijk in elkaar was geslagen. De 28-jarige Zeelander liep onder meer een schedelbasisfractuur en een ernstige hersenschudding op. Verder brak hij beide oogkassen, z'n neus en z'n bovenkaak. Een oproep van zus Nanda op Facebook werd meer dan 35.000 keer gedeeld. Ook de politie plaatste een bericht waarin het om getuigen en beelden vroeg. Zelfs Hart van Nederland besteedde aandacht aan de mishandeling.

Niels was met zijn vrienden naar de Duifhelse Plak, een tweedaags festival op de Duifhuisstraat tussen Schaijk en Zeeland. Naar verluidt heerste er al de hele avond spanning tussen twee groepen uit Zeeland en Schaijk vanwege het gooien met bier. Na afloop van het laatste optreden dreigde het op de parkeerplaats uit te draaien op een handgemeen. Niels probeerde de ruzie te sussen en de vechters uit elkaar te houden. Niet iedereen had hier boodschap aan. Dat kwam Niels duur te staan, want hij kreeg een paar rake klappen. In eerste instantie lag hij op de intensive care in het Udense ziekenhuis Bernhoven, maar al vrij snel werd hij overgeplaatst naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Daar zijn ze gespecialiseerd in ernstig hoofdletsel. Zijn herstel duurt minimaal een halfjaar. Op dit moment is nog niet te voorspellen of de Zeelander er blijvende schade aan overhoudt.

Filmpje
De politie heeft op dit moment te weinig aanknopingspunten om iemand op te pakken. "Wij hebben meerdere personen gehoord over het incident, maar we hebben nog niemand hiervoor vast zitten", vertelt woordvoerder Marco van Rossum. Op social media gaan beelden rond die mogelijk met de mishandeling te maken hebben. "We hebben kennis genomen van het bewuste filmpje", vervolgt hij. "Ook dit nemen we mee in het onderzoek. We hebben redelijk wat tips binnengekregen. Alle mogelijke sporen worden uitgelopen. Het onderzoek is nog steeds actief."

Zinloos geweld
De familie van Niels vindt dat deze laffe daad niet onbestraft mag blijven. Ze hopen dat er extra getuigen naar voren komen, het liefst met beeldmateriaal. Ook burgemeester Marnix Bakermans veroordeelt dit zinloos geweld. Hij heeft opgevangen dat mogelijke getuigen zich uit angst niet durven te melden. “Maar besef, niet melden is medeplichtig zijn”, waarschuwt hij. Weet je meer? Geef het door bij de politie via 0900-8844.

|Doorsturen

Anoniem

2020-01-10 17:20:02

Meld gewoon via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties