Schaijk

Negen vaten met drugsafval gevonden in Schaijkse natuur

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op de Holenbergstraat in Schaijk zijn dinsdag 7 maart negen vaten met drugsafval aangetroffen. Een buurtbewoonster die de hond uitliet deed deze ontdekking vlak na de middag. De politie kwam met een speciaal team direct in actie om de chemische rotzooi op te ruimen. Niet minder dan vijf BOA's zijn op het plaats delict aanwezig. Een deel van het gebied is uit voorzorg afgezet. Het is onbekend waar de tonnen vandaan komen of wie ze er neer heeft gezet.

De vaten inclusief inhoud wegen gezamenlijk ongeveer 200 kilo. Het chemische drufsafval is met een speciale vrachtwagen afgevoerd. Het wordt tijdelijk opgeslagen voor het geval de politie extra onderzoek wil doen. Wanneer dit niet het geval is worden de vaten inclusief inhoud vernietigd door verbranding.

In Brabant komt het regelmatig voor dat criminelen chemisch afval dumpen in het buitengebied. Daar kunnen ze de vaten onopgemerkt achterlaten. Het opruimen is een kostbare aangelegenheid en niet altijd zonder risico, zeker wanneer er sprake is van een lekkage.

(foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties