Schaijk

In Schaijk doodgeschoten man (51) is 'bekende van de politie' uit Nistelrode

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op de Munstraat, langs de Rijksweg in Schaijk, vond donderdagmiddag rond 15 uur een schietpartij plaats. Daarbij viel één dode. Twee jongens op de fiets troffen de op dat moment zwaargewonde man aan in een auto nadat hij was beschoten met een vuurwapen. Het tweetal alarmeerde de politie. Die ging, samen met meerdere ambulances, ter plaatse, maar de hulpverleners konden niet voorkomen dat de man overleed aan zijn verwondingen.

De omgeving is afgezet door de hulpdiensten. De politie doet een groot sporenonderzoek in de Munstraat en omgeving. De technische recherche is aanwezig met niet minder dan zes voertuigen. Getuigen worden opgeroepen om zich snel te melden. 

"We proberen momenteel te achterhalen wie het slachtoffer is. Zodra daar meer duidelijkheid over is dan melden we dat", laat de politie weten.

Files
Het politieonderzoek veroorzaakt files rond knooppunt Paalgraven. Ook op de N324 loopt het vast vanwege een kijkersfile. 

Update 20.12 uur:
Het slachtoffer van de schietpartij is een 51-jarige man uit Nistelrode, zo meldt de politie. Volgens het BD gaat het om autosloper Henk Baum, die op een woonwagenkamp in Nistelrode woonde.
"Het slachtoffer is een bekende van de politie. De recherche gaat in gesprek met zijn familie en bekenden van de man en hoopt daardoor meer duidelijkheid te krijgen over de achtergrond van zijn dood. Daarover is nu nog niets bekend", laat de politie weten.
Verder wordt er met de twee fietsers gesproken. "Gelet op de impact van wat ze hebben gezien worden zij in contact gebracht met Slachtofferhulp."

Andere auto in Zeeland
In de buurt van de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden, trof de politie een donkere Ford aan. "De auto stond op een onverharde weg die in het verlengde ligt van de Weversweg in Zeeland", meldt de politie. "We willen graag weten of er mensen zijn die de auto hier eerder hebben zien staan of hebben gezien wie auto daar heeft geparkeerd. Het is niet uitgesloten dat deze Ford door de dader of daders is gebruikt. Om daar antwoord op te krijgen komt het rechercheteam graag in contact met getuigen."

Getuigen
Langs de plek waar de man is gevonden komt veel verkeer. "Het is heel goed mogelijk dat mensen tegen 15 uur of mogelijk eerder iets hebben gezien dat verband kan houden met de zaak. Mogelijk slaan getuigen aan op de auto van het slachtoffer. Het gaat om een opvallende, lichtgrijze Porsche Panamera. Het kan zijn dat mensen rond de klok van 15 uur op de Rijksweg opnames hebben gemaakt met bijvoorbeeld een dashcam. De recherche verzoekt deze mensen om de beelden met de politie te delen. Naast automobilisten zijn er mogelijk ook fietsers, voetgangers of andere passanten die iets opvallends hebben gezien of mogelijk meer weten. Alle informatie is welkom bij het rechercheteam."

Getuigen of mensen die meer weten kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan op 0800-7000. (foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties