Schaijk

Zijgevel gestut vanwege instortingsgevaar

Auto rijdt woning binnen op Zeelandsedreef Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Een jong gezin aan de Zeelandsedreef in Schaijk kreeg zondagavond 8 september de schrik van hun leven toen er plotseling een bestelauto hun woning binnenreed. De bestuurder van het voertuig raakte om nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Hij reed met volle snelheid dwars door twee heggen, een veld met jonge kerstbomen en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de zijgevel van het huis. Daarbij veroorzaakte hij een groot gat in de buitenmuur.

(foto's: Marco van den Broek)

Het echtpaar zat in de woonkamer op het moment van het ongeluk, terwijl hun kinderen boven lagen te slapen. Zij bleven allen ongedeerd. De bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel en hield er slechts enkele lichte verwondingen aan over. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De schade aan het pand is enorm groot door de botsing. Een groot deel van de muur mist. De bakstenen liggen van voor tot achter in het huis en op het dak liggen niet alle pannen meer recht. Er is kans op instortingsgevaar. Bouwvakkers hebben de zijgevel gestut om te voorkomen dat de woning vannacht verder wegzakt.

De politie doet verder onderzoek naar de precieze toedracht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties