Reek

Politie pakt eerste verdachten drugslab Reek op

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De politie ontdekte vrijdag 19 juli in een woning aan de Helstraat in Reek een flink drugslaboratorium. Destijds werd hier niemand voor aangehouden. Uit het onderzoek kwamen drie hoofdverdachten naar voren. In de vroege ochtend van maandag 2 september viel de politie zeven woningen binnen voor deze zaak. De drie mannen zijn van hun bed gelicht en opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het MDMA-lab in Reek. Bij de doorzoekingen in Reek, Eindhoven, Oirschot en Valkenswaard vonden de agenten onder meer een vuurwapen en twee aangepaste alarmpistolen. De politie hoopt op termijn nog meer aanhoudingen te verrichten.

De loods waarin het drugslab werd aangetroffen, gaat op last van burgemeester Marnix Bakermans vanaf 5 september voor een jaar dicht op grond van de Wet Damocles. Dit is met de omgeving gecommuniceerd tijdens een speciale informatieavond voor omwonenden. Het woonhuis op hetzelfde perceel blijft gewoon open. De 33-jarige bewoner claimt geen weet te hebben van het laboratorium. Hij stelde de schuur verhuurd te hebben aan een klussenbedrijf en wist niet wat er gaande was.

Spionagecamera
De recherche kwam het MDMA-lab op het spoor door onderzoek. Om de verdachten in de gaten te houden, was er aan de achterzijde een geheime camera ingegraven. Deze spionageapparatuur werd de middag van vrijdag 19 juli ontdekt, waardoor de politie zich genoodzaakt zag nog dezelfde avond een inval te doen. Zaterdag 20 juli had de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) er een dagtaak aan om het lab op te ruimen. Er werd met man en macht gewerkt om alle rotzooi weg te krijgen: gasflessen, plastic tonnen, kookketels, grote koelunits en ander afval.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties