Velp

Arrestatieteam pakt verwarde man op voor brand in AZC Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - In Asielzoekerscentrum Grave in Velp kwamen zondag 5 maart omstreeks 19 uur de vlammen op een bovenverdieping door de ramen naar buiten. De brand werd gesticht door een verwarde man. Toen de hulpdiensten - die massaal uitrukten - arriveerden, bekogelde de dader hen vanuit een raam met brandende voorwerpen. Een arrestatieteam kwam ter plaatse en ging naar binnen om de man te overmeesteren.

Het arrestatieteam maakt zich klaar om naar binnen te gaan.

Het arrestatieteam arriveerde vrij snel na de hulpdiensten. Ze hadden onder meer politiehonden bij zich. Vanwege de vele rook konden ze niet veilig naar binnen. Daarvoor kregen de agenten flessen met ademlucht van de brandweer. Vervolgens zijn ze het pand binnengegaan en hebben de verwarde man in hechtenis genomen. Deze is uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend waarom de man de brand heeft gesticht.

Massale opkomst
De brandweerposten uit Grave, Schaijk en Uden kwamen naar Velp om het vuur te bedwingen. Meerdere ambulances en de traumahelikopter waren uit voorzorg gealarmeerd en stonden klaar om te assisteren. Vanaf de zijkant van het gebouw waren uitslaande vlammen zichtbaar. Dit zorgde voor een grote rookontwikkeling. Het duurde enige tijd voordat de brandweer het vuur onder controle had. Er was veel onduidelijkheid, mede daardoor heerste er grote paniek op het terrein.

Incident
Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) spreekt van een incident. Volgens hem heeft een dergelijk ongeval nooit eerder plaatsgevonden in Grave of Velp. Door het vuur en de rook moest het pand ontruimd worden. De overige bewoners, ongeveer veertig mensen, hebben tijdelijk ergens anders onderdak gekregen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij weer terug naar hun eigen kamers kunnen.

Ramptoerisme
De brand in het azc was groot nieuws in de omgeving. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. De straten rondom het complex stonden vol met ramptoeristen die wilden weten wat er aan de hand was. De politie hield iedereen op ruime afstand.

(foto's: Marco van den Broek)

Later meer...

De hulpdiensten komen massaal naar AZC Grave.

De hulpdiensten komen massaal naar AZC Grave.

Het arrestatieteam maakt zich klaar om naar binnen te gaan.

|Doorsturen

peter schor

2017-03-06 22:56:06

tja een getraumatiseerde , psygies  ziekke  uit syria  die het niet meer ziet zitten daar in het Azc  ,triest dat ie  brand sticht .hopelijk krijgt ie zorg .

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?