Velp

'Onderneem zelf geen actie', waarschuwt politie

Steekpartij in AZC Grave; politie houdt gevluchte verdachte aan (update)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Bij Asielzoekerscentrum Grave aan het Intendanceplantsoen 1 in Velp heeft zaterdag 5 september vlak na de middag een steekpartij plaatsgevonden. Over de aanleiding van het incident is op dit moment nog niets bekend. De dader sloeg op de vlucht. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet uitgebreid onderzoek.

(foto's: Marco van den Broek)

Rond 13 uur is een Burgernetmelding verstuurd in de hoop de dader op te sporen. Het gaat om een 38-jarige man uit Algerije van ongeveer 1,70 meter met een tenger postuur en kort zwart haar. Hij heeft waarschijnlijk een groen petje op. Geadviseerd wordt de man niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie. "Bel direct 112", laten ze via Twitter weten.

*Update 14.54 uur* Na een intensieve zoektocht heeft de politie de verdachte inmiddels aangehouden. De 38-jarige Algerijn is meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

|Doorsturen

Robby

2020-09-06 14:57:08

En, is de dader inmiddels al uit de asielprocedure gezet en naar Algerije gebracht?

Quintin van Zuijlen

2020-09-06 21:33:58

Robby, ik denk dat deze dader na schuldig bevonden te zijn in een rechtzaak gepast gestraft en zo mogelijk gerehabiliteert moet worden zoals in een rechtstaat behoort. Als naar Algerije terugsturen een straf zou zijn, dan lijkt mij dat asiel noodzakelijk is en de procedure dus vervolgd moet worden. Mensen hebben rechten, ook als ze schuldig zijn van een misdrijf.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties