Grave

Verdachte had mogelijk vuurwapen

Politie zoekt getuigen van poging tot inbraak in Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De politie is op zoek naar een inbreker die donderdagavond 20 december een bewoner van de Ganzenhorst in Grave de schrik van zijn leven bezorgde. De man kwam rond 22.45 uur zijn achtertuin binnen. Daar wilde hij zijn fiets in het schuurtje zetten. Plots kwam er een man uit het donker op hem afgelopen. Vermoedelijks was deze bezig in te breken in het schuurtje en werd daarbij door de bewoner verrast.

Deze onbekende man had een voorwerp in zijn hand dat op een vuurwapen leek en bedreigde de bewoner daarmee. Nadat deze begon te schreeuwen werd hij geduwd door de verdachte man. Plots klonk een harde knal, waarop de bewoner er in paniek vandoor ging. Hij bleek ongedeerd. Toen hij terugkeerde naar zijn woning, was de verdachte man gevlucht.
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan bij de woning. Vooralsnog zijn er geen sporen gevonden dat er een schot is gelost met een echt vuurwapen. Het is op dit moment dan ook onduidelijk of daar daadwerkelijk sprake van is geweest, dat er wellicht een nepvuurwapen in het spel was of dat de knal op een andere manier te verklaren is.

Verdachte persoon
De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen. Niet alleen mensen die het incident zelf gezien of gehoord hebben, maar juist ook naar mensen die eerder op de avond iets verdachts hebben gezien. Bijvoorbeeld een verdachte persoon die zich in de wijk ophield, of mogelijk zelfs iets bij zich had dat op een vuurwapen leek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties