Grave

Verdacht van twaalf branden en een bedreiging

Politie pakt Graafse pyromaan (57) op

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De politie heeft de ochtend van maandag 24 juni een 57-jarige man uit Grave opgepakt voor een reeks branden die de afgelopen jaren in Grave werden gesticht. Het team hield al langere tijd rekening met de optie dat de branden door dezelfde persoon waren aangestoken. "De aanhouding is onder meer te danken aan informatie van mensen uit Grave", laat de politie weten. "Sommigen noemden ook namen van mogelijke daders. De frequentie van de branden was echter laag en dat maakte ons onderzoek er niet makkelijker op. De kans om de dader bijvoorbeeld op heterdaad te betrappen was klein."

 

De recherche zette het onderzoek voort en daardoor kwam een verdachte in beeld. "In overleg met het Openbaar Ministerie besloten wij om de man deze ochtend aan te houden", schrijft de politie maandagmiddag op Facebook. "Hij werd vanmorgen in zijn woning in Grave opgepakt." De verdachte is een bekende van de politie. Hij wordt op dit moment verdacht van twaalf branden sinds 2014 en een bedreiging op 15 mei van dit jaar.

Verheugd
Bewoners hebben aangegeven blij te zijn met de aanhouding. Ook burgemeester Lex Roolvink reageert verheugd. "Het is goed dat het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte", zegt hij in een eerste reactie. "De branden houden mensen in onze gemeente bezig en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Ik wacht de verdere ontwikkelingen in het onderzoek af."

De verdachte zit in de cel en wordt verhoord. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties