Grave

Gravenaar opgelicht met vals geld

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Een inwoonster uit Grave heeft aangifte gedaan bij de politie van fraude waarbij valse bankbiljetten van 50 euro werden gebruikt. Het slachtoffer had via een advertentiewebsite een mobiele telefoon te koop aangeboden. Hierna meldde zich een man die het toestel overnam voor een bedrag van 500 euro. De man betaalde met tien biljetten van 50 euro, die bij een latere controle vals bleken te zijn.

Opmerkelijk is dat de politie eerder ook een aangifte van een soortgelijk feit had opgenomen in Boxmeer. In dit geval werd de aangever, die ook een mobiele telefoon had aangeboden via dezelfde advertentiesite, benadeeld met een bedrag van 550 euro. Hier werd betaald met elf valse biljetten van 50 euro.

Echt of vals?
De politie waarschuwt voor deze methode van betalen met valse eurobiljetten. Laat de aanbieder zich identificeren en controleer de bankbiljetten op echtheid. Hiervoor kun je de app Echt of Vals+ van de Nederlandse Bank downloaden via de appstore (IOS) of playstore (Android). Mocht blijken dat de aanbieder probeert te betalen met een vals bankbiljet, dan kun je bellen met het alarmnummer 112.

Technisch onderzoek
In alle gevallen wordt het valse geld door de politie in beslag genomen. De eerste stap is een onderzoek naar de vraag of het om echt of vals geld gaat. Is het vals, dan stuurt de politie de biljetten door naar De Nederlandsche Bank. Hier wordt het geld bewaard en wordt er onderzoek gedaan naar de herkomst. Op die manier probeert men illegale drukkerijen en verdachten te achterhalen.

Getuigen
Beschik je over informatie die verband kan houden met de uitgifte van vals geld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem kan ook, bel dan 0800-7000.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties