Schaijk

Schaijks voetbaltalent van de toekomst

Voormalig DAW-jeugdspeler

Joep van de Rande (Willem II)

Door De redactie

Bij DAW spelen vele talenten in de jeugd. Sommigen steken er echter met kop en schouders bovenuit. Zij worden gescout door een betaald-voetbalorganisatie (BVO) en opgeleid om tot de beste spelers van Nederland te behoren. In Schaijk zijn dat onder anderen Bart Spierings en Joep van de Rande. Die jongens voetballen komend seizoen respectievelijk bij NEC in Nijmegen en Willem II in Tilburg.

Joep van de Rande.

'Mijn vader en opa zijn mijn grootste fans'

Naam Joep van de Rande
Leeftijd 17 jaar
Team Willem II A1
Positie Rechtercentrumverdediger, maar ik kan ook als rechtsback of rechtsmidden uit de voeten
Favoriete team Ajax
Voorbeeld Jan Vertonghen

Scouten “Ik heb geluk gehad bij de scouting. In de E1 volgde ik elke zondag de voetbalschool van TOP Oss. Ik kon daar als speler beginnen, maar een teamgenoot van me bij DAW was gescout door RKC. Hij kreeg de vraag of er misschien nog andere interessante spelers waren. Toen heeft hij mijn naam doorgegeven. Na een trainingsstage mocht ik bij de club komen.”

Historie “Eerst heb ik een jaar in de D3 van RKC gespeeld. Daarna werd de jeugdopleiding samengevoegd met Willem II. Achtereenvolgens speelde ik in de D2, D1, C2, C1, B2 en B1. Nu zijn de clubs weer gescheiden en heb ik voor Willem II gekozen.”

Trainen “Vijf dagen per week ben ik in Tilburg te vinden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag trainen we. Op zaterdag spelen we dan een competitiewedstrijd. Soms hebben we op woensdag een oefenwedstrijd.”

School “Afgelopen schooljaar ben ik geslaagd voor de Havo. Nu ga ik naar de Johan Cruijff University voor de opleiding Speco. Dat is goed te combineren met voetballen. Drie dagen per week ga ik naar school, de rest van het werk gaat via de computer.”

DAW “Ik ben nog regelmatig bij DAW te vinden. Al mijn vrienden voetballen er en mijn vader is nauw betrokken bij de club. Daarnaast werk ik eens in de twee weken in de keuken van de kantine. Als ik niet hoef te werken ga ik wel eens naar het eerste kijken.”
Willem II “Het verschil tussen DAW en Willem II is dat het bij een BVO allemaal toch wat professioneler is. Pas was ik hier in Schaijk bijvoorbeeld bij een training kijken. Wat me dan opvalt is dat iedereen een ander shirt draagt. Dat vond ik raar, want dat ben ik niet meer gewend.”

Ambities “Hopelijk ziet mijn toekomst er rooskleurig uit. Op korte termijn wil ik een vaste waarde worden in de A1. Daar zijn vooral mijn vader en opa blij mee, want dat zijn mijn grootste fans en die missen geen enkele wedstrijd. Mijn moeder maak ik blij als ik goede resultaten boek op school. Op de lange termijn, laten we zeggen over vijf jaar, hoop ik een centrale verdediger te zijn bij Ajax die op het punt staat de overstap te maken naar Liverpool.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties