Landerd

Belangstelling in Schaijk het laagst

Gemeente Landerd krijgt geen glasvezel:

'Te weinig animo'

Door Sergio Boutkan

LANDERD - In de gemeente Landerd wordt geen glasvezelnetwerk aangelegd. Onder inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland bestaat er te weinig animo voor, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Ondanks een intensieve promotiecampagne van LanderdNet schreef minder dan een kwart van de Landerdse huishoudens zich in voor de aanleg van glasvezel.   

De Landerdse glasvezelcampagne ging dit voorjaar van start. Doelstelling was dat tenminste vijftig procent van de 6.400 huishoudens in Reek, Schaijk en Zeeland ja zou zeggen tegen glasvezel. Dat aantal is bij lange na niet gehaald. In juli van dit jaar waren er pas 1.100 aanmeldingen binnen bij LanderdNet. Aanvullende promotionele acties, onder meer in samenwerking met Landerdse sportverenigingen, leverden in de afgelopen vijf maanden nog slechts 400 extra aanmeldingen op. De beoogde doelstelling van 3.200 aanmelders is dus in de verste verte niet gehaald.

Opvallend is dat vooral inwoners van Schaijk niet op glasvezel zitten te wachten. Slechts 18 procent van de huishoudens in het 'werelddorp' tekende in. In Zeeland (30 procent) en Reek (35 procent) is de animo voor glasvezel weliswaar iets groter, maar het is onvoldoende om de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landerd te kunnen realiseren.

Buitengebied
In het buitengebied, waar mensen vaak dringend verlegen zitten om een goede, snelle internetverbinding, is iets meer dan de helft van de huishoudens (53 procent) geïnteresseerd in glasvezel. Binnen het 'kabelgebied' (huishoudens die zijn aangesloten op het kabelnetwerk van Ziggo, red.) voelt slechts één op de vijf mensen wat voor de aanleg van glasvezel.

De gemeente Landerd investeerde ruim 90.000 euro in de glasvezelcampagne.

Lees ook: Burgemeester Marnix Bakermans: 'Erg teleurstellend dat glasvezel in Landerd niet doorgaat'

 

 

|Doorsturen

Ronald

2014-12-10 13:53:34

"De gemeente Landerd investeerde ruim 90.000 euro in de glasvezelcampagne."
  

Huh? Ik mag toch aannemen dat dit een typefout is en dat er moet staan dat het bedrijf Trined 90.000 heeft geinvesteerd. Sinds wanneer gaat de gemeente een ton uitgeven om een commercieel bedrijf te helpen geld binnen te halen? In compostella wordt alsmaar bezuinigd en bezuinigd, had dat geld dan niet beter daar aan besteed kunnen worden?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties