Landerd

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Erg teleurstellend dat glasvezel in Landerd niet doorgaat'

Door Sergio Boutkan

LANDERD - Landerds burgemeester Marnix Bakermans betreurt het ten zeerste dat in zijn gemeente voorlopig geen glasvezelnetwerk wordt aangelegd. "Erg teleurstellend dat we onze inwoners niet hebben kunnen overtuigen van het nut en de voordelen van glasvezel", laat de burgervader weten. Vandaag werd bekend dat er in Reek, Schaijk en Zeeland te weinig animo bestaat voor glasvezel

De vooraf geformuleerde doelstelling dat de helft van de 6.400 huishoudens in Landerd zich moest aanmelden voor glasvezel, is niet gehaald. "We zijn daar zelfs niet bij in de buurt gekomen, een andere conclusie is niet mogelijk", stelt Bakermans, die zich het afgelopen jaar ontpopte als warm pleitbezorger van glasvezel. De burgemeester voerde actief campagne voor het glasvezelproject, onder meer door het houden van toespraken op ondernemersavonden en verenigingsbijeenkomsten. "Het is echt heel jammer dat het project niet doorgaat. Voor de gemeente Landerd, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers die zich keihard hebben ingezet voor de glasvezelcampagne. Ook voor hen vind ik het heel zuur."

'Wachten tot tijd rijp is'
Bakermans hoopt dat in Landerd over een paar jaar alsnog glasvezel wordt aangelegd. "Misschien moeten we nog even geduld hebben tot de tijd rijp is. Ik verwacht dat zich in de toekomst de algemene overtuiging zal nestelen dat glasvezel écht nodig is."     

|Doorsturen

René

2014-12-10 15:17:12

Het werd gepresenteerd als een vooruitgang maar in eerste instantie was het een teruggang. Als je meer hebt dan Ziggo basis en je wilde dezelfde zenders houden dan was je bij Trined/landernet veel meer geld kwijt. En ze hebben niet eens alle zenders. Bovendien raak je je email-adres van ziggo kwijt en dat is lastig om je nieuwe email-adres overal door te geven. Landerdnet had een goedkoper TV-pakket moeten aanbieden ipv een duurder en ze hadden een compensatie moeten geven voor de last van het kwijtraken van je ziggo-email-adres. Bijvoorbeeld eerste half jaar gratis. Landerdnet sprak over vooruitgang maar bood het tegenovergestelde aan. Daar gingen ze de fout in met als gevolg het niet halen van de doelstelling.

leon10neke@hotmail.com

2014-12-10 16:06:42

Jammer dat het glasvezelnet niet doorgaat. In het buitengebied, waar geen kabel ligt, was hier echt wel behoefte aan.

Volgens de mooie advertentie van Ziggo in Arena kunnen we wel met Ziggo vooruit en hebben we geen glasvezel nodig. Jammer dat Ziggo enkel voor hun klanten spreekt en niet voor de inwoners van het buitengebied.

Mark

2014-12-10 16:19:55

Denk dat je als burgemeester geen actieve rol dient te spelen in het bedrijfsleven. Zeker niet zo op de voorgrond als de burgemeester Bakermans.  Als beginnend burgemeester kun je je natuurlijk wel 1 foutje permiteren. Als het daar dan ook maar bij blijft.

Jos

2014-12-11 10:31:53

Erg jammer dat het niet doorgaat! Het is juist goed dat de burgemeester hier een rol in heeft gespeeld, voor de toekomst is een nutsvoorziening als glasvezel erg belangrijk. Jammer dat de gemeente niet een grotere financiele bijdrage heeft geleverd. Als Landerd over een paar jaar niet meer bestaat dan kan je beter het geld dat in de gemeentekas zit uitgeven aan iets waar alle burgers en bedrijven profijt van hebben.

We blijven voorlopig dus vastzitten aan bedrijven als Ziggo die een monopoly op de kabel hebben. Ik had er GRAAG tijdelijk iets meer geld voor overgehad om niet meer afhankelijk van Ziggo te zijn. Op termijn is concurrentie altijd beter en goedkoper !

Bernadette

2014-12-12 16:13:21
mark de burgermeester woont toch ergens achteraf in zeeland dus die heeft er ook wel belang bij. jos hoezo hadden ze nog meer geld uit moeten geven dat geld hadden ze beter aan de zorghuizen in landerd kunnen geven, die kunnen dat beter gebruiken dan een bedrijf dat alleen maar winst probeert te maken. belachelijk dat ze gemeenschapsgeld hebben uitgegeven om een winstbedrijf te helpen nog meer winst te maken. er zijn genoeg mensen en verenigingen en stichtingen in landerd die het geld beter zouden kunnen gebruiken.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties