Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 386 keer gelezen

De Bezette Stad, zondag 5 mei 15.15 uur

In deze gedurfde documentaire van Steve Mc Queen botst het verleden met het nu. Tijd en plaats: Amsterdam 1940-1945. De Bezette Stad, geïnspireerd op het boek van Bianca Stigter. McQueen creëert twee in elkaar grijpende portretten: het ene toont van deur tot deur de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, het andere is een levendige reis door de laatste jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt, is zowel verpletterend als hoopgevend, een overpeinzing over geheugen, tijd en wat er in het verschiet ligt.

De Terugreis, maandag 6 mei 20.15 uur

De reis van de liefde: Jaap en Maartje, bijna een halve eeuw samen. Wanneer een oude vriend hen uitnodigt, aarzelt Jaap. Maar de reis door Europa, in hun oude auto, brengt meer dan alleen landschappen. Het onthult Maartje’s verwarrende vergeetachtigheid, en Jaap beseft dat zijn geliefde aan dementie lijdt. Te midden van deze ontdekkingen bloeit echter een dieper begrip op, en herontdekken ze de essentie van hun liefde, zelfs in de schaduw van verandering.

Mrs. Harris goes to Paris, woensdag 8 mei 20.15 uur

In samenwerking met het Huis van Dior vertelt de film het verhaal van een schoonmaakster, een weduwe in het Londen van de jaren vijftig, die smoorverliefd wordt op een couturejurk van Dior en besluit dat ze er zelf een wil hebben. Nadat ze werkt, hongerlijdt en gokt om geld in te zamelen om haar droom na te streven, begint ze aan een avontuur naar Parijs wat haar eigen kijk en dat van het Huis Dior zal veranderen. Originele archiefstukken, inclusief de schetsboeken en patronen zijn gebruikt om de Dior jurken te reconstrueren.

Vos en haas redden het bos, donderdag 9 mei 14.00 uur

In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas gaan uitzoeken wat er aan de hand is. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vriend Uil, ontmoeten ze een groep ondeugende ratten die hen naar de geheime schuilplaats van de slimme Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs! Maar zijn de dingen wel zoals ze lijken. Kunnen Vos en Haas op tijd wegkomen? Kunnen ze het bos redden?
Extra activiteit bij Vos en haas redden het bos:
*Vooraf een korte introfilm met een kijkje achter de schermen en interviews met de makers en de cast van Vos en Haas.
* Kleur en versier een masker voor of na de film van één van de dieren uit ‘Vos en Haas redden het bos’.
* Speel zelf mee in de film en geniet van gratis pannenkoeken!

Wicked Little Letters (foto), vrijdag 10 mei 20.15 uur
Een Brits badplaatsje in de jaren 20 van de vorig eeuw wordt opgeschrikt door obscene brieven die bij steeds meer bewoners op de mat vallen, vooral bij de christelijke, ongetrouwde Edith. De verdenkingen gaan naar de grofgebekte en vrijgevochten Rose, die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Een aantal vrouwen uit het dorp gaat op zoek naar de waarheid. Een zwarte komedie vol Britse humor, met in de hoofdrollen Olivia Colman en Jessie Buckley. Deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan Filmcafegrave.nl. Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne! Op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant