Afbeelding

Zeskamp Pinksterfeesten 2024 gaat niet door - slechts 7 teams meldden zich aan

Grave 4.262 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE - Organisatoren Dirk Beijer en Dick Verhaaren zijn er flink ziek van. Na een geslaagde en gewaagde Zeskamp vorig jaar tijdens de Graafse Pinksterfeesten hadden beide mannen er het volste vertrouwen in dat ook dit jaar weer een prachtige Zeskamp het Pinksterplezier in Grave zou versterken. Was het vorig jaar gewaagd om van de Graafse binnenstad uit te wijken naar het schitterende sportcomplex van EGS’20, het bleek de deelnemers niets uit te maken. Het werd daar in Escharen een geweldig feest. Met veel sportiviteit en vooral veel feest. Veel strijd en nog meer spanning. Een tweede pinksterdag om U tegen te zeggen. Op naar de volgende editie dus.

Dirk Beijer: “Na de Zeskamp vorig jaar hebben we met de betrokken het feest geëvalueerd. We hebben kleine dingetjes die anders konden aangepast. Niets stond een nieuwe Zeskamp nog in de weg. Dus de contacten met EGS’20, met de Graafse Brandweer (die zelfs voor twee waterpunten wilde zorgen), met het bedrijf van Patrick van Delden de elektra geregeld en de uitnodigingen naar de bekende teams weer verstuurd. Tot onze schrik bleef het angstvallig stil op de app. Slechts drie van de 20 benodigde teams reageerden met een ‘Wij doen mee’. Dus een nieuwe app verstuurd. Bericht terug van een team dat door omstandigheden niet mee kon doen. Nou, dat kan dus. Inmiddels hadden we wel al voldoende scheidsrechters. Dat gaf weer hoop”. Dirk is nog steeds onder de indruk.

Dick Verhaaren: “Toen, na de tweede poging, hebben we de teams gebeld. We hebben ze allemaal gesproken en toen kwamen we er achter dat we het niet zouden redden. Tja, en dan ga je kijken naar de antwoorden van de teams. Ligt het aan de plaats? Slechts één ploeg meldde dat ze de Zeskamp liever in de Graafse binnenstad zagen. Dus daar lag het niet aan. We hadden ook de dag gewisseld en waren van tweede naar eerste pinksterdag gegaan. Dan kon iedereen de dag erna nog flink uitrusten van een zware Zeskampdag met een feestje erachteraan. We konden de reden van zo weinig animo maar moeilijk vinden”.

Dirk valt hem bij: “We hebben uiteraard naar onszelf gekeken. Waren we te laat met onze uitnodigingen? Is het allemaal wat te veel op de agenda van onze trouwe deelnemers? De conclusie die we durfden trekken was dat veel van onze leeftijdgenoten inmiddels samenwonen, getrouwd zijn, kinderen hebben en de aandacht anders verdeeld wordt. We worden ook wat ouder en misschien is de conditie ook niet meer wat die ooit geweest is”.

‘We zullen doorgaan’
De teleurstelling is uiteraard bijzonder groot bij Dirk en Dick. “Volgend jaar proberen we het opnieuw. We hebben weer een aantal punten gevonden, in de communicatie bijvoorbeeld, die beslist beter moeten. We geloven erin dat we toch een nieuwe generatie gemengd met de “veteranen” kunnen aanspreken. We willen de Zeskamp weer op de kaart krijgen. Dat is ook vroeger gelukt toen er een aantal jaren geen Zeskamp was en Wim Verhaaren met zijn enorm charisma de zaak weer aan het draaien kreeg. Dat willen wij ook gaan doen”, zegt Dick vastberaden.

Dirk heeft al wat voorbeelden van dat “anders doen”. “We gaan overal posters ophangen, vooral bij scholen en fitness-centra. En eerder Freddy van de Arena bellen voor een stuk in de krant. En niet alleen meer op de appjes vertrouwen. We gaan alle sportclubs actief benaderen voor deelnemers vanaf 16 jaar. Onze sponsoren waren ook teleurgesteld, maar die zullen we ook proberen te behouden”.

Pinksterfeesten

De Pinksterfeesten in Grave gaan in elk geval door. Tim van Kuppeveld van De Maaspoort maakt zich er hard voor dat het in Grave op 19 en 20 mei weer barst van de toeschouwers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant