Afbeelding

‘Zelfstandige ondernemers zijn de kracht van Schaijk’

Nieuws 4 keer gelezen

Brochure overhandigd aan wethouder Harrie van Dongen

SCHAIJK – ‘De kracht van ondernemend Schaijk is het grote aantal zelfstandige ondernemers.’ Zo luidde de boodschap die Huub Christiaens van Albert Heijn Schaijk en Frans Schoppema van MKB Schaijk-Reek donderdagmiddag op het Landerdse gemeentehuis overbrachten aan wethouder Harrie van Dongen. De twee ondernemers overhandigden de bestuurder een brochure waarin de meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist wordt onderstreept.

\n

“Zelfstandige ondernemers en hun teams van winkelmedewerkers vervullen niet alleen een verzorgende rol doordat ze dagelijks levensmiddelen verkopen, zij hebben ook een sociaal bindende functie die de hele omgeving van hun winkel ten goede komt”, stelt Huub Christiaens. “Supermarkten van zelfstandige ondernemers presteren meestal beter dan filialen van grootwinkelbedrijven, zelfs binnen dezelfde formule. Dit blijkt steeds weer uit onafhankelijk onderzoek. Reden temeer voor het gemeentebestuur om zelfstandige ondernemers hoog te waarderen.”

\n

Betrokkenheid
Volgens de AH-supermarkthouder hebben zelfstandige ondernemers een grotere betrokkenheid bij de plaatselijke bevolking. “Dit komt onder meer tot uiting in de sponsoring van lokale verenigingen, evenementen en plaatselijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de restauratie van de kerk. Daarnaast werken zij actief mee aan activiteiten als Schaijk, een Werelddorp, de zwartepietenactie en Late Night Shopping, nemen zij lokale producten op in hun assortiment en leiden zij als leerbedrijf diverse scholieren op”, somt Christiaens op. Hij vindt het jammer dat overheden zelfstandige ondernemers lang niet altijd op waarde schatten. “Overheden nemen bij nieuwe projecten vaak contact op met het hoofdkantoor van filiaalbedrijven en laten de zelfstandige ondernemers links liggen. Wij hopen dat de gemeente Landerd haar zelfstandige ondernemers wel koestert.”

‘Goed initiatief’
“Wij sturen als gemeente aan op lokale betrokkenheid, want juist die lokale betrokkenheid heeft Schaijk gemaakt tot wat het is”, reageert Harrie van Dongen. “In het komplan Schaijk werken we hard aan de toekomst van ondernemend Schaijk. Wij willen zelfstandige ondernemers optimale faciliteiten bieden, temeer omdat betrokken lokale ondernemers er mede voor zorgen dat de gemeenschap leefbaar blijft. Ik ben dus blij met dit initiatief, want lokaal ondernemerschap is de kracht waar wij als gemeente op draaien.”

Leegstand
“Het is heel belangrijk om lokale ondernemers in ere te houden en te steunen”, vindt ook Frans Schoppema van MKB Schaijk-Reek. “Aan het grote aantal winkels dat leeg staat, merk je dat dorpen het steeds moeilijker krijgen. We moeten proberen te houden wat we hebben en daar hebben we ook de gemeente hard voor nodig.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant