Afbeelding

Ontwerpen van couturier She Hu in Velps kerkje

Nieuws 36 keer gelezen

VELP - In het kunstkerkje aan de Past. Loefsweg 1 in Velp is tot en met zondag 13 februari een expositie te zien van ontwerpen van couturier She Hu. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur gratis te bezoeken.

\n

Of het nu gaat om het kleden van de ceremoniedames tijdens de Olympische Spelen in Beijing of om het organiseren van kunstzinnige modeshows, de Chinese couturier She Hu (36) houdt van schoonheid. Schoonheid als uiting van kunst. Hij gebruikt voor zijn bijzondere creaties het liefst hoogwaardige oosterse stoffen met kleurige borduringen en zijde of leer van topkwaliteit. She Hu heeft een eigen atelier in Doetinchem en sinds kort ook een atelier in Amsterdam. Zus Sushan is gastvrouw in Doetinchem; daar kan men in een prachtige ambiance de ontwerpen van She bekijken.

\n \n She Hu is geboren in Binnen-Mongolië en kwam op zestienjarige leeftijd naar Nederland. Hij studeerde aan de Rietveld Academie en vestigde zich tien jaar geleden in Doetinchem. Sindsdien heeft de bescheiden couturier in binnen-en buitenland grote bekendheid gekregen met zijn ontwerpen voor zowel vrouwen als mannen. Zijn beroemdste model is Esmee Wissels, wier ster snel rijzende is. De Doetinchemse schone frequenteert de catwalks in New York, Parijs en Londen. Men kan She Hu zelf ontmoeten in het kunstkerkje. Hij vertelt graag over zijn passie voor stoffen en creaties.

Meer info: www.kunstinhetkerkje.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant