Afbeelding

Rick en Inge winnen internationale Kings Of Archery toernooi

Nieuws 13 keer gelezen
WEERT/SCHAIJK - Afgelopen weekeinde werd in Weert het Internationaal goed bezochte Kings Of Archery verschoten. Hierbij werd De Vriendenkring 1897 uit Schaijk door maar liefst vier schutters vertegenwoordigd. Rick van der Ven en Inge van Caspel, beiden lid van de Schaijkse handboogschutterij, eindigden elk in hun eigen klasse op de eerste plek.
Tijdens dit toernooi wordt er geschoten volgens het Vegas Systeem, voor de Recurve schutters is de grote 10 een X en de 9 wordt als 10 geteld. Bij de Compound telt de kleine 10 als X en de grote 10 als 10. Eerst wordt er een kwalificatie geschoten middels 3 rondes van 30 pijlen over 18 meter, waarvan zaterdag de eerste 2 rondes werd verschoten en zondag ochtend de derde serie. De top 8 ging automatisch door naar de finalerondes en de rest van de schutters bepaalden via een extra eliminatieronde wie er als Lucky Dog ook nog mee mocht schieten voor de prijzen.

Recurve Heren
Rick van der Ven (foto) liet zien dat de winst in de Indoor World Cup van afgelopen week geen toevalstreffer was. Zowel zaterdag als zondag wist hij alle pijlen in de VEGAS 10 te zetten en waarvan er maar liefst 81 in de X zaten. Hiermee behaalde hij 900 punten.
Ook in de finales bleef Rick van der Ven op indrukwekkende wijze de 10 raken, waarmee hij overtuigend de winst naar zich toe trok en zich nu King Of Archery mag noemen.

Koen van Tartwijk werkte zich in de kwalificatie, na een lastige eerste ronde, met een score van 822 punten knap op naar een 26ste plaats.

Compound Dames
Inge van Caspel kwalificeerde zich met scores van 298, 299 & 299 en een totaal van 596 punten op een zeer goede tweede plaats achter de Fran
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant