Afbeelding

INGEZONDEN: Kansarmen Roemenië

Nieuws 1 keer gelezen
Zaterdagavond gingen we op bezoek bij Fane en de drie meisjes. Het was koud en al donker. Toen we de oude kapotte staldeur openden zagen we Fane met zijn drie kleine stiefzusjes in de oude koude schuur. De ouders waren in geen velden of wegen te zien. Twee meisjes hadden nauwelijks kleding aan. De kleding die ze aan hadden was kletsnat. Het was heel triest om te zien dat deze kinderen altijd alleen zijn in dat oude krot.
De kinderen kunnen vanaf die dag vier keer per week bij ons in het kinderdagverblijf warm komen eten. De kleding die wij bij ons hebben laten we daar niet meer achter, deze blijven voortaan in het dagverblijf. Koetsa zal dan niet alleen voor deze kinderen warm eten klaar maken en hen wassen, maar ook de kleren uitwassen. De eerste paar keer zullen we zelf naar de kinderen toe gaan met warm eten.
\n
Op de foto zie je dat wij hen warm eten brengen, messen, vorken en bestek is er niet dus dit brachten wij ook mee. Heel toevallig waren de ouders ook thuis. We hebben hen verteld wat onze bedoeling is, zij zijn er heel blij mee.

Het gezinnetje in Archita met het invalide jongetje Daniël hebben we ook bezocht. Gelukkig kregen zij ook ieder een pakket en voor de kinderen was er een snoepzak. Voor Daniël hebben we weer een partij luiers gekocht. Daniël ligt hele dagen op bed in dat kleine krot.
Om binnen te komen moet je eerst door de drek heen en dan te weten dat de kinderen vaak op hun kousen of blote voeten buiten rond lopen. Nu - eind november - liepen ze met ontbloot bovenlichaam rond.

Toen we die dag klaar waren met het verdelen van de kledingpakketten waren we allen moe. We hadden nog een partij dekens te verdelen, wat niet helemaal goed ging. Normaal geven we deze persoonlijk aan de mensen, deze keer ging het anders.

Er staat een oude man met een grijs petje op. Hij staat rustig te wachten in de hoop een paar dekens te krijgen. Op het laatst draait hij zich om en wil weglopen zonder dekens. Ik stond dit alles te filmen en heb dit gelukkig gezien. Ik heb mijn iPad weg gelegd en regelde voor deze man en zijn vrouw dekens met kussens en een prachtig nieuw bestek. Hij was overgelukkig met zijn spullen.

Kijk voor meer foto’s en filmpjes op www.hollandroemenie.nl.

Wim Jilesen,
Stichting Kansarmen Roemenië
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant