Afbeelding

Historische keermuur in Demen gerestaureerd

Nieuws 30 keer gelezen

Het waterschap is eigenaar van de muur en vindt dat cultuurhistorische elementen op een goede manier moeten worden bijgehouden. Bij de werkzaamheden is voor een deel gebruikgemaakt van de oude stenen. Vermoedelijk is de keermuur in de huidige vorm net na de oorlog aangelegd. De totale kosten van de restauratie bedragen 270.000 euro. Vanwege de cultuurhistorische waarden draagt de provincie een ton bij in het kader van de subsidieregeling Cultureel Erfgoed.

DEMEN – Waterschap Aa en Maas heeft de historische keermuur in Demen, bij de pastorie aan de Maasdijk, gerestaureerd. De werkzaamheden zijn dit voorjaar gestart en onlangs afgerond. De keermuur dient ervoor om grond te keren, zodat op kleine afstand een groot hoogteverschil kan worden opgevangen. De muur voldoet nu weer aan alle eisen van deze tijd.

Restauratie van de keermuur was nodig omdat er scheuren in de muur zaten en de muur naar voren helde. Hierdoor dreigde een onveilige situatie voor omwonenden en grote schade aan de keermuur.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant