Afbeelding

Leo van Mun veertig jaar slager bij Van Kraaij Schaijk

Nieuws 38 keer gelezen
SCHAIJK - Leo van Mun (59) is veertig jaar in dienst bij Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk. De Schaijkenaar werd 30 november 1970 aangenomen door Gerrit van Kraaij. Nu, veertig jaar later, werkt Leo nog steeds samen met Gerrit, wiens zoon Geert de slagerij inmiddels heeft overgenomen. Om dit heugelijke feit te vieren houdt Van Kraaij dinsdag 30 november een receptie bij De Potter, waar iedereen Leo kan feliciteren.Voordat Leo vast in dienst kwam deed hij al klusjes voor de slagerij. “Ik ben begonnen met bezorgen van bestellingen”, kijkt hij terug. “Dat heb ik een jaar of vijf gedaan. Elke vrijdag in Schaijk en op zaterdag in Reek en Herpen. In 1970 heeft Gerrit mij aangenomen als leerlingslager. Tegelijkertijd ben ik een opleiding gaan volgen, tot ik in 1978 gediplomeerd slager werd.”
Gerrit kan zich nog goed herinneren dat hij Leo aannam. “Leo zei een keer tegen mij dat hij eigenlijk postbode wilde worden”, vertelt hij. “Toen heb ik snel gevraagd of hij misschien voor mij wilde werken. Sindsdien heeft hij altijd in de winkel gestaan. Inmiddels werken we al veertig jaar prettig samen.”
Ambachtelijk

Na zoveel jaar als slager is Leo het vak nog steeds niet beu. “Het blijft mooi werk”, zegt hij enthousiast. “Zeker de kersttijd die er nu aankomt, dat zijn echt hoogtijdagen. Het vak slager bestaat voor een groot deel toch uit ambachtelijke werkzaamheden, daarom blijft het mooi.”
Gerrit is vol lof over Leo: “Hij heeft samen met ons altijd veel uren gedraaid en hard gewerkt. Leo is altijd op tijd en nooit moe of ziek. Daarnaast is hij ook nog eens multi-inzetbaar. Hij heeft in zijn tijd hier veel hulpkrachten zien komen en gaan. In al die jaren heeft Leo heel veel ervaring opgedaan in het snijden en verwerken van vlees.”

Persoonlijkheid
Ook Geert is zeer te spreken over zijn jubilerende medewerker. “Leo is echt een Schaijkse persoonlijkheid. Hij kent iedereen en iedereen kent hem. Dit omdat hij heel actief is in het dorp. Mensen in de winkel worden graag herkend en bij naam aangesproken. Leo zet zich volledig in voor de klant, hij zit erbovenop. Dat is zeer in hem te prijzen.”
Ter ere van Leo’s jubileum houdt Keurslagerij Van Kraaij een receptie bij De Potter op dinsdag 30 november, precies veertig jaar nadat Leo begon als slager. Iedereen is uitgenodigd om tussen 19 en 21 uur de jubilaris te feliciteren met de behaalde mijlpaal.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant