Afbeelding

Gezien: Gruwelen op pakjesavond

Nieuws 7 keer gelezen

Film: Sint

\n

Regisseur: Dick Maas

\n

Speelduur: 88 minuten

\n

Release: 11 november

\n

Gezien in: Utopolis Oss

\n

Door al de commotie rondom de film Sint moest ik hem wel zien. Na het zien van de film begrijp ik waarom er zoveel ophef over deze film is geweest. Sinterklaas wordt afgeschilderd als een angstaanjagende man, terwijl hij tot nu toe in ieders ogen de goedheiligman was.

\n

Het verhaal begint in de middeleeuwen. In die tijd trekt bisschop Sint Niklas met zijn roversbende over het platteland. Iedereen die ze tegenkomen vermoorden ze en nemen hun bezittingen mee. Op een gegeven moment vecht een stel dorpelingen terug en lukt het ze Niklas en zijn bende om te brengen. Niklas en zijn bende nemen wraak vanuit het hiernamaals. Iedere keer bij volle maan op 5 december staan ze op uit de dood. Dit jaar is pakjesavond weer tijdens de volle maan. Student Frank en politieman Goert strijden samen tegen de enge en moordlustige Sint.

In mijn ogen is de film het niet waard om in de bioscoop te worden bekeken. Ik vind het echter wel een goed doordacht verhaal, omdat er gedurende de film veel herkenbare aspecten worden vertoond. Sinterklaas als brute moordenaar afbeelden is een langgekoesterde droom van Dick Maas die eindelijk is uitgekomen.

Roland Maas

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant