Afbeelding

VDG komt met achttien speerpunten voor Herpen

Nieuws 3 keer gelezen

‘Enige lokale partij bij verkiezingen Oss’

\n

HERPEN – Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 24 november kunnen inwoners van de gemeente Oss een stem uitbrengen op hun favoriete partij en persoon. Een van de deelnemende partijen is Voor De Gemeenschap (VDG). Aan de vooravond van de verkiezingen formuleert VDG speciaal voor het dorpsraadgebied Herpen achttien speerpunten.

\n

‘Lokaal Centraal’, zo luidt de slogan waarmee VDG onlangs de verkiezingscampagne aftrapte. “Wij zijn van alle deelnemende partijen de enige die geen landelijke achterban heeft, maar puur lokaal werkt”, zegt VDG-raadslid Gerda van der Linden Janssen Steenberg uit Overlangel, die voor de komende verkiezingen op nummer acht van de kandidatenlijst staat. \n

VDG behoort al meerdere raadsperioden tot de coalitie en nam verantwoordelijkheid voor het beleid op het gebied van onder meer infrastructuur, plantsoenenonderhoud, industrie, maatschappelijke ondersteuning, cultuurbeleid en woningbouw. Gerda van der Linden: “VDG heeft zich ingezet voor alle burgers van onze gemeente en is uitgegroeid tot een grote partij met zes zetels in de raad en wethouder Jan van Loon op de belangrijke post financiën. Verder bezetten VDG-leden zetels in alle commissies en vervullen zij functies op maatschappelijke terreinen.”

Mede dankzij de herindelingen heeft VDG zich ook in de toegevoegde dorpen kunnen profileren. In 2002 kwam het besluit om Ravenstein als gemeente op te heffen en bij Oss te voegen. De plaatselijke politieke partij Herpen ‘77 (H’77) vond in VDG een goede partner en ging er in op. Fractievoorzitter Wilfried Ploegmakers van H’77 werd voorzitter van VDG en vervult die functie nog altijd. “Ook andere locale politici uit de Ravensteinse raad (Dorpsbelangen en POR) sloten zich aan bij VDG, juist vanwege het lokale karakter, de creatieve ideeën en het beleid dat deze partij voerde”, geeft de Overlangelse aan.

Voor de komende verkiezingen formuleert VDG per deelgebied een aantal voorname speerpunten. Voor het dorpsraadgebied Herpen wil VDG het ‘Uitvoeringsprogramma Dorpsplan Herpen voortvarend oppakken’ en zet zij in op ‘extra woningbouw’. Verder wil de fractie dat er ‘efficiënt openbaar vervoer komt naar Oss en het nieuwe ziekenhuis in Uden’, moet er ‘zo snel mogelijk een carnavalsbouwloods worden gerealiseerd’ en wil zij het ‘verenigingsleven en lokale initiatieven positief ondersteunen en faciliteren’.

Andere voornemens van VDG zijn het ‘ondersteunen van toeristische initiatieven, zoals het ‘rondje Herpen’ en Keent’, het ‘aanpakken van het Alard van Herpenplein en de St. Sebastianusstraat’ en het ‘instandhouden van de basisschool in Overlangel’.

Ook maakt de partij zich sterk voor ‘een brandweerlocatie centraal op De Bulk, zodat ook voor Herpen en Overlangel een snelle aanrijtijd gegarandeerd is’, wil zij meewerken aan ‘een extra speelveld bij Herpinia in combinatie met een buurtvoorziening in het plan Wilgendaal’. “Hiervoor zou bijvoorbeeld het stuk onbewerkt land grenzend aan het Herpinia-terrein ingericht kunnen worden”, geeft Gerda van der Linden aan.

Het volledige partijprogramma van VDG is na te lezen op: www.vdg-oss.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant