Afbeelding

Regio-orkest Oost-Brabant geeft concert in Wapen van Reek

Nieuws 10 keer gelezen

Op zaterdag 4 december
REEK - Het Regio-orkest Oost-Brabant start zijn concertreeks op zaterdag 4 december in Het Wapen van Reek. Het wordt een dubbelconcert met een optreden van Het Nijmeegse Noviomagum Wind Orchestra en van het Regio-orkest Oost-Brabant. Het concert begint om 20 uur. De toegang is gratis.

\n \n

Het Regio-orkest Oost-Brabant start in Reek zijn vierde concerttoer. Het harmonie-orkest bestaat uit muzikanten uit het Land van Cuijk, de regio Oost-Brabant en uit het Rijk van Nijmegen. Onder leiding van dirigent Bart van Zutven is sinds een aantal maanden intensief gerepeteerd aan een bijzonder concertprogramma. Het orkest gaat op de Amerikaanse toer, dat wil zeggen dat de muziek iets met Amerika heeft te maken. Daar zitten bekende melodieën in maar ook heel bijzondere composities, o.a. van Leonard Bernstein. Het is muziek van hoog niveau. De muzikanten van het orkest hebben er hard aan moeten werken. De meeste leden van het regio-orkest spelen in hun woonplaats ook in de muziekvereniging.
Noviomagum Wind Orchestra is een muziekgezelschap uit Nijmegen dat in zijn korte tijd van bestaan al een grote reputatie heeft opgebouwd. Het orkest brengt drie keer per jaar een concertserie, telkens gebaseerd op een bepaald thema. Het orkest bestaat uit 40 muzikanten, die onder leiding staan van dirigent Lex Bergink, die samen met anderen het orkest heeft opgericht.

Het regio-orkest  heeft haar tweede optreden op 11 december in Boekel in Nia Domo (20.30 uur) en het derde op zondag 12 december in Oss in De Binnenstad  aan het Sint Barbaraplein (12.45 uur). In Oss speelt het samen met Stadsharmonie KVA uit Oss.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant