Afbeelding

INGEZONDEN: Gezellige afsluiting van dertig jaar Spanjerskoor

Nieuws 48 keer gelezen
Op vrijdag 5 november kwamen leden van het Spanjerskoor nog

De repetities zijn dertig jaar bij mij thuis gehouden: de kamer leegruimen, meubels aan de kant en zingen maar! We verzorgden vieringen binnen de familie bij huwelijken, jubileumvieringen en uitvaarten. De meeste leden zijn vanaf het begin bij het koor, maar dat wil ook zeggen dat ze dertig jaar ouder zijn. De laatste jaren is het aantal koorleden  door (voornamelijk) sterfgevallen binnen het koor flink gedaald. Er waren nog dertien Spanjersen lid. Bovendien stopte onze vaste organist, vanwege drukke werkzaamheden, als begeleider.
Het besluit om te stoppen als familiekoor viel zwaar. We hebben zestien jaar deelgenomen aan de Brabantse Familiekorendag. Ook hier was merkbaar dat het aantal familiekoren terugliep: begonnen met twaalf koren, waren er afgelopen jaar nog vier. Omdat het Spanjerskoor nu ook stopt, is besloten dat de traditie van een familiekorendag ook afgelopen is. Jammer!

Ik wil alle koorleden enorm bedanken dat ze alle repetities naar Schaijk kwamen. We hebben met heel veel plezier gezongen, ontiegelijk veel kopjes koffie gedronken en koekjes gegeten, flink ‘bijgebuurt’ en veel gelachen. Vrijdagavond hebben we de opnames van de eerste reünie en het zilveren jubileum nog een keer bekeken. Wat zongen we goed. We hebben vol trots zitten kijken en luisteren! Afgesproken is dat we één keer per jaar bij elkaar komen om herinneringen op te halen. Nogmaals bedankt.

Ellen

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant