Afbeelding

Wethouder Van Dongen onder vuur vanwege schijn van belangenverstrengeling

Nieuws 175 keer gelezen

Saillant in het kader van de op handen zijnde ontwikkeling van Voederheil II is het feit dat wethouder VROM Harrie van Dongen in zijn hoedanigheid als makelaar/taxateur eind 2006 direct betrokken was bij de deal tussen de gemeente en Van den Elzen. Van Dongen trad destijds op als persoonlijk adviseur van Van den Elzen. In het licht van eerdere afspraken binnen het college over mogelijke belangenverstrengeling, is de RPP van mening dat het dossier Voederheil “beter door een andere wethouder kan worden afgehandeld.” Roland Werring: “Hoewel we geen reden hebben om wethouder Van Dongen te wantrouwen in dit dossier, vinden we wel dat het college zuiver om moet gaan met deze kwestie.”

Wanneer Arena het college dinsdagmiddag enkele vragen stelt over de ontwikkeling van Voederheil II en de mogelijke schijn van belangenverstrengeling in dit dossier, blijkt dat wethouder Van Dongen inmiddels van de zaak is afgehaald.
“We hebben afgesproken dat ik het woord voer in deze kwestie”, zegt burgemeester Willy Doorn.

Sinds wanneer is dat zo? Sinds de vragen van de oppositie deze week?
Burgemeester Doorn: “Nee hoor, dat hebben we al afgesproken bij het aantreden van wethouder Van Dongen in april.”

Vreemd, want in een interview in Arena van vrijdag 21 mei ging Harrie van Dongen nog uitvoerig in op onze vragen over Voederheil en zijn persoonlijke betrokkenheid bij dit dossier. Tijdens de voorbereidende vergadering in oktober voerde hij eveneens het woord over dit onderwerp. En ook op de 6 mei aan de raad verstuurde lijst van VROM-dossiers die wethouder Van Dongen vanwege mogelijke belangenverstrengeling aan u moest overdragen, ontbreekt ‘Voederheil’.
“Nu we een situatie hebben waarin er vragen uit de politiek komen, voer

LANDERD – Het Landerdse college van B en W stuurt nadrukkelijk aan op het ontwikkelen van gronden op industrieterrein Voederheil II in Zeeland. Hierdoor is een nabetaling van een miljoen euro aan agrarisch ondernemer Henk van den Elzen onvermijdelijk. Volgens oppositiepartij RPP zijn er echter goede alternatieven, waardoor de gemeente in deze tijden van forse bezuinigingen dit miljoen kan besparen. “Door het bestemmingsplan Voederheil II alleen met de vier hectare grond van Van Deijne (agrari
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant